Najnovije

ŽESTOK ODGOVOR AMBASADORU SAD: Poručujem Kristoferu Hilu... (VIDEO)

Nosilac liste Nacionalno okupljanje i predsednik Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski žestoko je odgovorila američkom ambasadoru Kristoferu Hilu zbog novog mešanja u unutrašnje stvari Srbije tokom izborne kampanje.

“Posvedočili još jednom kolonijalnom piru ambasadora Kristofera Hila koji je bez bilo kakvog pardona, potpuno otvoreno, jasno i glasno, pozvao Srbiju da uvede sankcije Rusiji, da prekine sve odnose sa Ruskom Federacijom i da dopusti članstvo lažnoj republici Kosovo u međunarodnim organizacijama. Američki ambasador je ovog puta nadmašio sve svoje kolege pa i sebe samog. Nije prvi put da se on ponaša kao da mu je Srbija lična sekretarica kojoj izdaje domaće i radne zadatke, ali prvi put čini to usred izborne kampanje. Izbori su unutrašnja stvar jedne zemlje i apsolutno je nedopustivo bilo kakvo mešanje stranih ambasadora u naša unutrašnja državna, nacionalna i politička pitanja. Američki ambasador zahteva od Srbije da prekine odnose sa strateškim partnerom, sa zemljom koja ne preiznaje tzv. nezavisnost Kosova, koja ima veto u Savetu bezbednosti UN i koja je glasala protiv rezolucije o genocidu u Srebrenicu. Američki ambasador daje sebi slobodu da se otvoreno meša u naša unutrašnja pitanja i da zahteva od Srbije članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, a kao kompenzaciju za to nudi ZSO koja je još predviđena Briselskim sporazumom i koja do dana današnjeg nije ostvarena od strane samoproglašenih vlasti u Prištini”, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je osudla predsavnike vlasti u Srbiji koji nisu imali hrabrosti da reaguju na Hilov ispad.

“Narod je nosilac suveretniteta, izbori su prilika da mi suverenitet sačuvamo i odbranimo i u izbornoj kampanji ovakvo zadiranje sugeriše da je Srbija neka kolonija, a ne ozbiljna suverena država. Poručujem Kristoferu Hilu da je ovo naša država, i da ćemo se ovde mi pitati i da će o sudbini naše zemlje odlučivati građani na izborima, a ne strani ambasadori”, rekla je ona i pozvala građane da na izborima 17. decembra podrže koaliciju Nacionalno okupaanje.

Posted by Milica Đurđević Stamenkovski on Wednesday, 29 November 2023

Snimak ruskog juriša na ukrajinske pozicije na Zaporoškom frontu (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA