Najnovije

PUTIN IMA JAKU PORUKU! Jasna poruka kolektivnom zapadu

Raznovrsnost jezika, vera i običaja je bogatstvo naše otadžbine. Stoga država posvećuje veliku pažnju očuvanju identiteta svakog naroda Rusije, naglasio je Putin u uvodnom obraćanju učesnicima Sveruskog foruma "Narodi Rusije" povodom sutrašnjeg obeležavanja Dana narodnog jedinstva

Očuvanje međunacionalnog mira i sloge, naše kulture i tradicionalnih vrednosti je bio, kao što je i danas, ključni, sudbonosni zadatak države, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin povodom praznika Dana narodnog jedinstva koji se u Ruskoj Federaciji obeležava 4. novembra.

Pokušaji da se poseje seme neprijateljstva, nepoverenja i ksenofobije, kao i bilo kakve provokacije i agresivne akcije usmerene protiv Rusije osuđene su na propast, "jer mi smo jedan narod, koji vezuju zajednička istorija, bratske veze prijateljstva i uzajamno razumevanje", rekao je lider u uvodnom obraćanju učesnicima Sveruskog foruma "Narodi Rusije". 

"Raznovrsnost jezika, vera i običaja je pravo bogatstvo naše otadžbine. Stoga država posvećuje veliku pažnju očuvanju identiteta svakog naroda Rusije", naglasio je Putin.

Kako je naveo, u tom cilju potrebno je iskoristiti potencijal verskih, civilnih i naučnih segmenata društva.  

Za kraj, lider je istakao važnost pomenutog foruma, koji se održava svake godine od 2020. Forum, inače, predstavlja platformu za razmenu mišljenja na temu jačanja sveruskog građanskog identiteta i jedinstva naroda koji žive u zemlji. Na forumu učestvuju predstavnici svih subjekata RF. Svima njima, Putin je danas poželeo uspešan rad, ujedno čestitajući im sutrašnji praznik. 

PREKORET ZA PREOKRETOM! Rusi krenuli u ofanzivu, melju sve pred sobom, ukrajinska armija u neviđenom rasulu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA