Najnovije

BRUTALNA PORUKA ERDOGANA! Iznenadio ceo svet, nema pregovora jer nisi naš sagovornik

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da izraelskog premijera Benjamina Netanijahua više ne smatra „svojim sagovornikom“.

„Trenutno nemam nikakav kontakt sa Izraelom. Naš šef obaveštajne službe Ibrahum Kalin održava kontakt. Naravno, on se takođe sastaje i sa Palestinom i sa Hamasom. Reći ću ovako – Netanijahu više nije naš sagovornik u bilo kakvom smislu. Mi smo ga precrtali“, rekao je turski lider.

Govoreći o odnosima sa Izraelom, Erdogan je rekao da je u današnje vreme međunarodne diplomatije u potpunosti prekinuti sve kontakte jednostavno nemoguće.

„Zbog toga koristimo sva diplomatska sredstva i nastavićemo to da činimo. Naš glavni cilj jeste da se uspostavi konačni mir kada je reč o palestinsko-izraelskom problemu. Mi nastojimo da kreiramo formulu koja će funkcionisati. Rešeni smo da učinimo sve što je moguće kako bi se zaustavilo krvoproliće i uspostavio mir. Želimo dugotrajan i stabilan mir u regionu i u našoj zemlji“ naglasio je Erdogan.

Turski predsednik je dodao i da Turska želi da pozove sve zainteresovane strane na konferenciju o Gazi, koju će inicirati Ankara.

PRIGOŽIN JE SVE ZNAO I ODNEO TAJNU U GROB: Izrael će nestati - Jevreji će biti preseljeni u drugu zemlju

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA