Najnovije

MOSKVA SE JAVLJA: NATO shvata da će zatvaranje Baltika za Rusiju značiti zatvaranje za sve zemlje

Zamenik ministra inostranih poslova RF Aleksandar GRUŠKO: Zatvaranjem Baltika prete samo laki zapadni političari. To su njihove želje, njihovi snovi, ali apsolutno neosnovani. Svako ko pokuša da te snove pretoči u neke praktične radnje mora biti svestan svih negativnih posledica do kojih mogu da dovedu.

NATO shvata da bi zatvaranje Baltičkog mora za Rusiju značilo zatvaranje za sve zemlje – izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško.

U jednoj od pauza Evroazijskog ekonomskog foruma u ​​Veroni, upozorio je da Baltičko more nikada neće postati unutrašnje more NATO-a.

Naglasio je da „zatvaranjem Baltika“ prete samo „laki zapadni političari“. I dodao:

„To su njihove želje, njihovi snovi, ali apsolutno neosnovani. Svako ko pokuša da te snove pretoči u neke praktične radnje mora biti svestan svih negativnih posledica do kojih mogu da dovedu“, rekao je Gruško.

Tako je pretio letonski predsednik Edgars Rinkevičs „ako se dokaže umešanost Moskve u oštećenje gasovoda Baltikkonektor između Finske i Estonije“.

Gasovod Baltikkonektor je 8. oktobra isključen zbog curenja. Miko Simola, portparol finske centralne kriminalističke policije, rekao je 11. oktobra da su istražitelji pronašli „spoljne tragove“ na morskom dnu u oblasti gde je gasovod oštećen.

BRUTALNA PORUKA ERDOGANA! Iznenadio ceo svet, nema pregovora jer nisi naš sagovornik

Izvor: Fakti.org

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA