Najnovije

SLETELA U KIJEV - Šta znači iznenadna poseta Zelenskom baš danas?

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u iznenadnu posetu Kijevu, gde je, kako je najavila, očekuju razgovori o proširenju EU i nastavku finansijske i vojne pomoći EU Ukrajini.

Najvažnija poruka posete je uveravanje da će EU stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno, rekla je Lajen. Među temama razgovora, prema najavama, biće i novi paket sankcija EU protiv Rusije.

„Drago mi je što sam se vratila u Kijev, u svoju šestu posetu tokom rata. Ovde sam da bismo razgovarali o pristupnom putu Ukrajine u EU i finansijskoj podršci EU da bi se ponovo izgradila Ukrajina kao moderna, napredna demokratija. I o tome kako ćemo nastaviti da primoravamo Rusiju da plati za svoj agresorski rat", napisala je Lajen na platformi Iks, prenosi Tanjug.

Ona će se obratiti u ukrajinskom parlamentu, aopštio je poslanik Jaroslav Železnjak na Telegramu. Poseta Fon der Lajen dolazi uoči izveštaja koji će Evropska unija predstaviti sledeće nedelje o napretku Ukrajine u njenoj kandidaturi za članstvo u EU, podseća Rojters. Ukrajina je podnela zahtev za članstvo ubrzo nakon početka ruske agresije u februaru prošle godine a dobila je status kandidata prošlog juna.

BRUTALNA PORUKA ERDOGANA! Iznenadio ceo svet, nema pregovora jer nisi naš sagovornik

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA