Najnovije

ZAVETNICI I DVERI PREDALI LISTU: Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu izborne liste ''Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga” za predstojeće parlamentarne izbore. Potpisi su skupljeni za samo dva dana i to je prva predata opoziciona lista, što samo po sebi svedoči o liderskoj poziciji među opozicionim strankama i rastućoj snazi koalicije.

Nosioci liste su predsednici tih stranaka, lider Dveri Boško Obradović i predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski. To je četvrta izborna lista koje je predata RIK-u za predstojeće parlamentarne izbore 17. decembra.

- Mi smo danas ovde da pošaljemo poruku da pred izazovima i opastnostima kojima se suočava naša otadžbina i da pružamo jasan odgovor. Naši politički ciljevi se odnose na očuvanje i obnovu naše države, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, našeg Kosova i Metohije.  Pozivamo sve građane Srbije da glasanjem na ovim izborima 17. decembra poručimo jasno “ne” Francusko-nemačkom planu i svim drugim zahtevima koji se postavljaju Srbiji iz Brisela – rekla je predsednik Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

- Simbolično, ovi potpisi građana Srbije nalaze se, kao u ramovima, u kutijama koje su oblepljene istorijskim velikanima naše prošlosti kao podsećanje da ovaj narod ima razlog da bude ponosan, kao podsećanje da mi moramo da se izborimo za povratak našeg dostojanstva, za obnovu naše države. – kaže Đurđević Stamenkovski.

- Sa nama su danas u ovom velikom poduhvatu nacionalnog okupljanja i naši preci, Sveti Sava, car Dušan Silni, sveti knez Lazar koji nam je ostavio zavet, Karađorđe koji je obnavljao modernu srpsku istoriju, ali sa nama su i najveći umovi čitavog sveta, Tesla, Pupin, Ivo Andrić, ali i oni koji su branili kada je bilo potrebno našu zemlju i oslobađali je u veličanstvenim jurišima koji su tada zadivili svet, Milunka Savić, Mišić, Stepa, vojvoda Petar Bojović, to su naše vodilje i to su naši preci kojima dugujemo da ne odustanemo od Srbije, kojima dugujemo da nam Srbija bude na prvom mestu, i mi danas vraćamo svoj dug. Nacionalno okupljanje je spona sa našim precima, ali i putokaz za naše potomke. – dodala je Đurđević Stamenkovski i pozvala građane da daju podršku listi koja će se, kako kaže, “truditi da u vremenu pred nama bude njihov glas, njihova snaga, snaga ove zemlje i srpske države i koja će obnoviti sve one postulate na kojima smo opstajali kroz vekove”.

UŽIVO‼️ Predaja liste za parlamentarne izbore‼️

Posted by Dveri - Dveri on Saturday, 4 November 2023

Na kutijama u kojim su se nalazili prikupljeni potpisi ove koalicije nalazili su se likovi najvećih srpskih junaka, naučnika i istorijskih ličnosti kao što su Nikola Tesla, Petar II Petrović-NJegoš, vojvoda Živojin Mišić, Mihailo Pupin, Ivo Andrić...i mnogi drugi.

- Danas predajemo zajedničku izbornu listu koalicije Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici koja nosi ime Nacionalno okupljanje — državotvorna snaga. Ovo je prva izborna lista opozicije koja je do sada predata u ovom izbornom procesu i govori o snazi naše koalicije na republičkom nivou. Ovim smo ostvarili san mnogih rodoljuba koji se zalažu za ukrupnjavanje i ujedinjavanje naših opozicionih patriotskih i državotvornih snaga. Većina građana Srbije je protiv ulaska u EU i NATO, protiv sankcija Rusiji, protiv francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo, za svaku vrstu podrške Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju. Mi ćemo biti njihov glas na ovim izborima i garantujemo da nema kalkulacija i trgovine nacionalnim i državnim interesima – rekao je predsednik Dveri Boško Obradović.

RIK je do sada proglasio tri liste, kao prvu Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane”, zatim listu oko Socijalističke partije Srbije „Ivica Dačić - premijer Srbije” i listu Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka'', prenosi Tanjug.

KRENULI ORGANIZOVANI NAPADI? Cela svita se okupila sa sve Vučićevićem na Pinku

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA