Najnovije

VRUĆA PROGNOZA IZBORA 2023: Beograd pada, a to nije sve! Evo ko je stvarno rasturio desni blok! (VIDEO)

Da, treba izaći na izbore, jer naš bojkot, vaš bojkot, ništa im ne znači. Ima puno razloga za nezadovoljstvo, ali ova tema: „Bojkot, neću da učestvujem u tome“ je pogrešna, i nikoga neće zaboleti, ni vlast, ni tu opoziciju koju hoćete da kaznite. Jer broji se ono što izađe, izjavio je Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

Đorđe Vukadinović (Foto: Jutjub)

On je ponovio svoju tezu „Bolje izbori u ruci nego revolucija na grani“.

Vukadinović je analizirao šta se može očekivati na izborima 17. decembra, te zašto su svi izbori spojeni tog dana, osim lokalnih koji su iz dva dela.

- Sa strane se vidi da je to neko zamešateljstvo, i da je to neko ludilo. Ali, u tom „ludilu“ ima sistema. Sad se održava trećina lokalnih izbora tamo gde je SNS apsolutni favorit. On hoće tu da „zatravi“. Zato stvara veštačke krize, gradonačelnici podnose ostavke, a zašto? Da bi „pobeda“ bila veličanstvenija. Odnosno, reći će da su parlamentarne i pokrajinske dobili, a onda će da kažu „u lokalu smo pokidali“, a cilj je da se taj efekat pobede prenese i na one gradove i opštine na prolećnim izborima, gde ne stoje tako sjajno – zaključuje Vukadinović.

Naravno, on je objasnio i drugi razlog, a to je seljenje SNS glasača u Beograd i natrag u te kritične gradove na preostalim lokalnim izborima kako bi glasali i ovamo i onamo.

- Spreman sam da se opkladim da vlast gubi Beograd i to ubedljivo – istakao je Vukadinović.

Sve drugo po njemu bi bila senzacija, a i to jedino uz „politički inženjering“.

Što se tiče republičkih izbora, izneo je svoj prognoze, napomenuvši da Vučić klizi nadole. On je objasnio i ko je stvarno rasturio desni blok, budući da je, kako se navodi, sva krivica svaljena na Stefana Stamenkovskog, supruga Milice Đurđević Stamenkovski, koja je lider Zavetnika.

Govorio je takođe i o problemima sa naoružanim migrantima na severu Vojvodine, koje režim sada naprasno uoči izbora pokušava da reši.

O svemu podrobnije saznajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA