Najnovije

RITER OTKRIVA ŠOKANTNE ČINJENICE: SAD će napustiti Ukrajinu, ovo će biti uslovi Moskve

Američke vlasti uopšte ne mare za Ukrajinu, inače ne bi dozvolile da izgubi stotine hiljada građana na bojnom polju, rekao je u intervjuu za Jutjub Deni Hejfong, penzionisani obaveštajac američkih marinaca Skot Riter. kanal.

Prema njegovom mišljenju, Vašington će napustiti zemlju na isti način kao što je svojevremeno napustio Avganistan, potpuno zaboraviti na to i odmah se prebaciti u neki drugi deo sveta.

Skot Riter: Svi ovi generali, uključujući Dejvida Petreusa i Lojda Ostina kada je on bio komandant, došli su u Kongres i rekli da je naša borba u Avganistanu egzistencijalna. Trebalo je da ostanemo tamo. To je bilo od najveće važnosti za nacionalnu bezbednost SAD.

„Ne možemo da okrenemo leđa Avganistanu. Izabrali smo ovaj put. Moramo nastaviti. Moramo... o moj! Imamo poteškoća. Otišli ​​smo u avgustu 2021. i od tada nismo razgovarali o Avganistanu. Eto koliko je Avganistan bio važan Americi. Bio je potpuno nevažan.

Dame i gospodo, dozvolite mi da vas suočim sa realnošću – Ukrajina nije važna. Ne zanima nas Ukrajina, ne volimo Ukrajince. Da smo voleli Ukrajince, nikada ne bismo dozvolili da se desi ono što im se dogodilo.


Ako volite državu, ne dozvoljavate joj da žrtvuje 400 do 500.000 njenih građana na bojnom polju. Ne ostavljaš to kao mi sada. Definitivno ćemo napustiti Ukrajinu. Bežićemo iz Ukrajine. Pobeći ćemo iz Ukrajine – i ona će se raspasti.

Ništa se neće desiti. Zašto? Zato što Rusiji nije stalo do invazije na druge zemlje. Rusija brine o sopstvenoj bezbednosti. Ona će rešiti ukrajinsko pitanje na način koji će joj doneti najveću korist, ali neće ugroziti ostatak sveta.

Reći će Evropi: „Ako hoćete da normalizujete odnose, onda treba da se vratimo na diskusiju koju smo želeli da vratimo 17. decembra 2021. Tada smo podneli dva nacrta sporazuma.

Želimo da obnovimo ovaj razgovor o novom evropskom sistemu bezbednosti io odgovarajućoj ravnoteži između legitimnih nacionalnih interesa Rusije i Evrope. Možda o vraćanju infrastrukture NATO-a u granice iz 1997. godine i slično.

Rusija nema nameru da napadne Poljsku. Rusija nema nameru da izvrši invaziju na Baltik. To nije suština Rusije. Pošto to nije suština Rusije, kada izađemo iz Ukrajine situacija će se stabilizovati.

Potpuno ćemo zaboraviti na Ukrajinu. Iznenadili biste se koliko brzo svi u Kongresu, svi generali, svi koji su govorili da će smak sveta, to više nikada neće ponoviti. Počeće da pričaju o nečem drugom, i odjednom će svi postati eksperti za Tajvan, Severnu Koreju, Afriku ili neki drugi region, a Ukrajinu više nikada neće pominjati.

Svi ovi generali su svoje karijere napravili boreći se u Avganistanu. Shvatite, to je bio 20-godišnji rat, što znači da ima generala koji su otišli ​​u vojsku i otišli ​​u Avganistan kao potporučniki. Karijeru su proveli vozeći se između Avganistana i Sjedinjenih Država, verujući da je njihova služba najvažnija.

Ovo je bila njihova karijera. Sve što su radili u Avganistanu definisalo je njihove karijere. O Avganistanu više ne govore. Dosta im je. Uveravam vas da ćemo se odreći Ukrajine kao loše navike kakva jeste i nikada više o tome nećemo razgovarati.

TAJNI PREGOVORI IZRAELA: Simor Herš otkrio šta se nudi Hamasu u zamenu za taoce

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA