Najnovije

TERORISTI OVK SE OSILILI KOD KUMANOVA: Rade šta im je volja (FOTO)

U kumanovskom selu Sopot otvoren je Memorijalni kompleks OVK u prisustvu predsednika DUI Alija Ahmetija.

OVK (Foto: flickr)

U kompleksu, koji je tokom vikenda svečano otvoren, su izložene fotografije komandanata OVK sa Kosova poput osnivača Adema Jašarija, kao i likova iz vojnog sukoba u Makedoniji poput Ismeta Jašarija, ali i fotografije "bivšeg komandanta ONA", samog Ahmetija.

"Kada smo započeli aktivnost, počeli smo da napravimo Albaniju, da nema granice, ali politika se promenila i mi smo izabrali pragmatizam, a ne fanatizam. Izabrali smo Albance u Makedoniji da budu državotvorci, da budu gospodari u ovoj zemlji i da se zalažu za svoju državu, a danas je ova zastava zvanična i neprikosnovena. Evo krvi stotina vojnika, patriota i Albanaca. Albanski jezik je zvaničan i neprikosnoven", rekao je Ahmeti, između ostalog, u obraćanju prisutnima, povodom "obeležavanja masakra 64 Albanca iz Sopota 1944. godine".

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski kaže da bez obzira da li se otvara muzej ili spomen obeležje, postoji stroga procedura definisana zakonom kako se tako nešto otvara.

"Trenutno nemam informaciju, niti se neko obratio opštini Kumanovo da traži bilo kakvu dozvolu", kaže Dimitrievski za veb portal Lokalno.

Povodom poruka koje je lider DUI slao od otvaranja kompleksa, Dimitrievski kaže da nije iznenađen.

"Oni u kontinuitetu pokazuju izuzetnu autonomiju kao partija koja je na vlasti više od 20 godina i uvek na predizborima, igra na nacionalnu mapu i sa nacionalnim osećanjima građana", rekao je gradonačelnik Kumanova.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA