Najnovije

UKRAJINCI KRENULI U OFANZIVU: Prebacivanje na reku osujetila ruska armija

Ruske snage su u poslednje tri nedelje na hersonskom pravcu sprečile pet pokušaja ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na levu obalu Dnjepra.

Kako navodi rusko ministarstvo odbrane u današnjem saopštenju „usled borbi, dnevni gubici neprijatelja iznosili su do 130 poginulih i ranjenih vojnih lica, kao i tri vozila.

U saopštenju se takođe precizira da su tokom kontrabaterijske borbe pogođeni „artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje, haubica D-20 i tri topa D-30.“

Vojni analitičar Vladislav Šurigin, prošle nedelje je izjavio da su  izveštaji ukrajinske komande kako su njihove snage navodno već na levoj obali Dnjepra napravljene za propagandu, da se stvori nekakav privid da Ukrajina i dalje održava inicijativu u zoni ratnih dejstava.

U stvarnosti, kako tvrdi Šurigin, ukrajinske oružane snage ne mogu više da napada ili preduzmu bilo kakvu akciju osim da se brane.

Sve njihove pokušaje da pređu Dnjepar ruska vojska uspešno zaustavlja.

Ministarstvo odbrane Rusije je nešto ranije,  22. oktobra, takođe izvestilo da je u pravcu Hersona ruska vojska zaustavila pokušaje ukrajinskih oružanih snaga da pređu Dnjepar.

Ruski obaveštajci su 21. oktobra izvršili raciju na desnoj obali Dnjepra i uništili osmatračnicu ukrajinskih oružanih snaga. Kako se navodi u saopštenju „neprijateljsko osoblje je eliminisano, a naoružanje i komunikaciona oprema su oštećeni.“

RITER OTKRIVA ŠOKANTNE ČINJENICE: SAD će napustiti Ukrajinu, ovo će biti uslovi Moskve

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA