Najnovije

Umesto Utiska nedelje gledali smo Pritisak nedelje: Zašto ambasadi SAD smeta samo ova lista?

Emisija Olivere Bećković Utisak nedelje juče je izgledala više kao "Pritisak nedelje", odnosno organizovana zaseda za predsednika Zavetnika Milicu Đurđević Stamenkovski, ali ipak neuspela. Međutim, i pre Utiska nedelje se videlo, u izveštavanju proameričkih medija u Srbiji, da je koalicija Nacionalno okupljanje koju čine Zavetnici i Dveri najveća smetnja planovima ambasade SAD pa su pokušali da ih lažno optuže za propast pregovora o jedinstvenoj listi desnice.

Zadužen za napad bio je levičar Jovo Bakić, propagator destruktivnih idologija, koji je u svom bezobrazliku išao toliko daleko da je pokojnog oca Milice Đurđević Stamenkovski, Rajka Đurđevića nazvao i antisemitom, postavljao pitanja o njenom braku pa čak pokušavao da je diskredituje njeno opšte znanje postavljajući pitanja na koja joj nije davao da odgovori. Naravno, voditeljka Olivera Bećković “prekidala” je ovakve nemoralne Bakićeve napade ali tek pošto ih on izgovori, taman koliko da druga strana ne može da odgovori na izneto.

Odgovarajući na napade Bakića i drugog učesnika diskusije Save Manojlovića, kao i voditeljke Olivere Bećković, Milica Đurđević Stamenkovski je pozvala da sve koji sumnjaju u potpise koje je predalo Naconalno okuljanje podnesu prigovore odnosno zatraže proveru istih,

„Za parlamentarne stranke koje imaju strukturu u Srbiji je to rutinska stvar. I zaista je bespredmetno i besmisleno oko toga pravimo pompu s obzirom da mi imamo iskustva u izbornim ciklusima. Interesantno je da stranke koje već šest meseci insistiraju na izborima, ispada da su ih iznenadili kao putare sneg u decembru. Vi znate da kada imate strukturu opštinskih i gradskih odbora, oglašavanje na mrežama neće naročito doprineti mobilizaciji i odzivu ljudi. Naša stranka i Dveri imaju bazu svojih članova, aktivista i simpatizera. Pogledajte strukturu potpisnika liste i vidite na koliko mesta su prikupljeni potpisi i ko ih je overio”, objasnila je Stamenkovski dodajući da su Zavetnici skupljali potpise u više od 80 svojih odbora u Srbiji, a koalicioni partneri iz Dveri u preko 50.

Odgovarajući na napade o navodnoj krivici Zavetnika za propast dogovora o jedinstvenoj listi desnice, ona je odbacila takve tvrdnje. Zanimljivo je da prozapadni mediji i dalje inistiraju na krivici Zavetnika i Dveri kada je iz izjava svih učesnika razgovora bilo jasno da dogovor nije želela ni koalicija NADA koju čine POKS i Novi DSS.

- Postojala je volja, kod nas je ona bila neupitna i kontinuirana, i kod Zavetnika i kod Dveri. Kolega Jovanović (Miloš) je insistirao da se mi po svaku cenu obavežemo da ćemo učestvovati u koaliciji sa strankama levice, mi smo izneli zadršku“, objasnila je Stamenkovski.

Stamenkovski je rekla da je Jovo Bakić često koristan za Srpsku naprednu stranku jer zbog svojih ekstremnih stavova redovno korišćen od Vučićevih medija kako bi se cela opozicija prikazala kao ekstremna. On je ukazala da je u ovom trenutku Nacionalno okupljanje najnapadanija politička grupacija.

- Nas su i prošli put Održavaju se izbori, pokazaće se koliki je kapacitet koje stranke. Nas su i prošli put optuživali da ćemo ući u vlast sa SNS, da smo njihova “štaka” i “produžena ruka”, ali videlo se ko je najviše napadan. Nacionalno okupljanje je najnapadanija lista na velikim medijima, dehumanizovani smo u medijskom prostoru koji vlast kontroliše –podsetila je Stamenkovski.

Ona je objasnila da su ljudi koji podržavaju Nacionalno okupljanje najmotivisaniji birači jer znaju da ovo nije pitanje stranačkog takmičenja već pitanje biti ili ne biti.

Opšti utisak izveštavnja prozapadnih medija u samom startu kampanje, jučerašnja emisija Utisak nedelje govori to potvrđuje, ukazuje da levicu u Srbiji i ambasadu SAD više brine da desnica ne napravi uspeh na izborima nego da Aleksandar Vučić bude smenjen.

Gostovanje Milice Đurđević Stamenkovski u emisiji "UTISAK NEDELJE"

Gostovanje Milice Đurđević Stamenkovski u emisiji "UTISAK NEDELJE"

Posted by Srpska stranka Zavetnici on Sunday, 5 November 2023

 

ZELENSKI RASPISUJE PREDSEDNIČKE IZBORE: Gubi svoj legitimitet ako se ne održe

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA