Najnovije

ZAPAD POČEO DA SHVATA: Ukrajinski zvaničnici pune džepove njihovim novcem

Zapadne zemlje su shvatile da ukrajinski zvaničnici koriste sredstva koja dobijaju od svojih pristalica kako bi napunili sopstvene džepove, rekao je sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov.

U intervjuu ruskom novinaru Pavlu Zarubinu objavljenom u nedelju, Peskov je tvrdio da zapadni lideri „razumeju da je određeni deo novca koji daju Ukrajini, jednostavno rečeno, ukraden“, dodajući da tu realnost prepoznaju kreatori američke politike na različitim nivoima.   

Zapad umoran od Ukrajine

Prema Peskovu, kada su suočeni sa raširenom korupcijom u Ukrajini, američki zakonodavci „moraju da objasne svojim biračima zašto ne postoji odgovarajući mehanizam za nadgledanje isplate sredstava i zašto zatvaraju oči pred ovim“ dok raspravljaju o daljoj pomoći .  

On je dalje dodao da su se i SAD i Evropa „umorili od ukrajinske teme, kijevskog režima i tereta koji su stavili na svoja pleća“, misleći na ogromnu vojnu i finansijsku pomoć koju Ukrajina dobija od Zapada.   

„Čak i tako izuzetno moćne ekonomije kao što su Sjedinjene Države, ne mogu to raditi beskonačno. Imaju dosta svojih problema. Sve će to u jednom trenutku postati prevelik teret koji više neće moći da podnose“, naglasio je on.  

Zapad iskoristio - pa šutnuo Ukrajinu

„Postoji takav izraz: iskoristiti, pa šutnuti. To je ono što Zapad radi sa Ukrajinom – nažalost, oni su je iskoristili i zatim odbacili kao nepotrebnu stvar. Mi smo na to upozorili”, podsetila je Zaharova.

Predstavnički dom američkog Kongresa, ranije je odobrio poseban predlog zakona o dodeli pomoći Izraelu u iznosu od 14,3 milijarde dolara, u kojem nije bilo reči o Ukrajini.

Nešto ranije je takođe objavljeno da SAD planiraju da izdvoje Ukrajini novi paket pomoći vredan 425 miliona dolara.

On bi trebalo da uključi municiju, u vrednosti od 300 miliona dolara za borbu protiv ruskih bespilotnih letelica.

Ukrajina precenila svoje mogućnosti

Ukrajina je precenila svoje mogućnosti pokrenuvši letos kontraofanzivu, rekao je radiju radija „Sud radio” jedan od osnivača francuskog instituta „Temida“, koji se bavi pitanjima bezbednosti, pukovnik Oružanih snaga Francuske u penziji Per de Jong.

„Ovaj neuspeh traje već nekoliko meseci“, primetio je on.

ZAUSTAVLJENA OFANZIVA UKRAJINACA NA ZAPOROŠKOM PRAVCU: Kijev više nema topovskog mesa

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA