Najnovije

"Potrebni su nam u vlasti rodoljubi koji će zaštiti Kosovo i Metohiju"

"Da odgovorim na pitanje koje čujem sa raznih strana: ko je tu glavni u vašem nacionalnom okupljanju, u vašoj koaliciji Dveri-Zavetnici? Glavna je Srbija, u prvi plan idu naši nacionalni, državni i ekonomski interesi, a lideri, stranke i sujete neka idu malo u drugi plan. Osnovni džentlmenski red je da dame imaju prednost i zato je prva na našoj zajedničkoj listi moja koleginica Milica Đurđević Stamenovski, a ja ću biti drugi, odnosno zajedno smo nosioci ove izborne liste pod rednim brojem 4, prve proglašene opozicione liste na republičkim izborima, što dovoljno govori o našoj političkoj snazi i ambicijama", rekao je danas u Čačku predsednik Dveri Boško Obradović.

“Posebno ističem da je treći na izbornoj listi prof. dr Ratko Ristić, jedan od najuglednijih profesora Univerziteta u Beogradu i najvećih boraca za zaštitu životne sredine u Srbiji, koji će biti i naš zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda. Zajedno sa mnom Čačak će predstavljati primarijus dr Milan Roganović, predsednik Dveri Čačka, prof. Radmila Živković, predsednik Foruma penzionera Dveri, Marija Ćumurović iz Ženske snage Dveri i dva mlada čoveka arhitekta Đorđe Šipetić i privatni preduzetnik Ratko Božović – rekao je Obradović.

On se zahvalio svim Čačanima koji su svojim potpisom dali podršku izbornoj listi MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI — BOŠKO OBRADOVIĆ — NACIONALNO OKUPLJANJE — DRŽAVOTVORNA SNAGA — Srpska stranka Zavetnici — Srpski pokret Dveri.

"Danas sam ovde da novu kampanju za republički nivo izbora započnem iz svog rodnog grada, zajedno sa prijateljima i saborcima koji su takođe kandidati iz redova Srpskog pokreta Dveri za narodne poslanike iz Čačka. Iako naš izborni sistem ne poznaje lokalne izborne jedinice iz kojih se biraju narodni poslanici, osećam posebnu obavezu da se obratim građanima iz svoje osnovne izborne baze", rekao je danas predsednik Dveri Boško Obradović 

On je pozvao građane izborima 17. decembra promene sadašnju vlast.

“Oni su rekli sve što su imali i uradili su sve što su znali. Vreme je za političke promene. Čitava Evropa se menja i svuda na vlast dolazi nacionalna politika. Vreme je i da u Srbiji na vlast dođe nova generacija političara patriota koji nisu kompromitovani, iza sebe nemaju nikakve afere, nisu vršili vlast, a imaju stručne reference. Sa jedne strane potrebni su nam rodoljubi koji će zaštiti Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, podržati Republiku Srpsku, reći NE francusko-nemačkom ultimatumu o priznanju lažne države Kosovo, NE sankcijama Rusiji i ne članstvu u NATO, dok će sa druge strane zaštititi građane Srbije od ove ogromne socijalno-ekonomske i migrantske krize u kojoj živimo. A to znači podršku svemu što je domaće i svakome ko je siromašan i socijalno ugrožen. To znači da sa Nacionalnim okupljanjem kao novom državotvornom snagom domaći preduzetnik dolazi u prvi plan. To znači da se sve snage države preusmeravaju u domaću privredu i domaću poljoprivredu. To posebno ističem ovde u Čačku gde je privatno preduzetništvo sačuvalo i razvilo naš grad. Zato posebno pozivam sve privatne preduzetnike da nas podrže, jer nema uspeha ni našem gradu ni Srbiji u celini bez saradnje domaće politike i domaćeg biznisa, a interesi stranaca neka idu malo u drugi plan. Vreme je za okupljanje, vreme je za nešto novo, srpsko, snažno i složno. Snaga je u nama, snaga je u Srbiji i to treba da pokažemo na ovim izborima tako što ćemo smeniti jednu lošu vlast i dati šansu novim ljudima na čelu Srbije”, rekao je Obradović.

"Aleksandar Vučić je ateista"

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA