Najnovije

"Mi - Glas iz naroda": Režim preko notara ometa prikupljanje potpisa za našu listu - šta uraditi?

Pokret "Mi - Glas iz naroda" saopštio je da deo notara i opštinskih overivača odbija da overi potpis građanima koji žele da podrže njihovu izbornu listu na parlamentarnim i beogradskim izborima.-

- Povodom učestalih informacija o odbijanju overe potpisa podrške za izbornu listu, pravni tim Grupe građana „MI – GLAS IZ NARODA, prof. dr Branimir Nestorović“ obaveštava da će podneti krivičnu prijavu protiv službenih lica u opštini i protiv policije ukoliko odbije da izađe na lice mesta, o čemu će obavestiti i javnost. Takvo postupanje je nezakonito i svaki građanin ima pravo da insistira na svom biračkom pravu.

Molimo Vas da nam dostavite naziv opštine i ime službenog lica koje je odbilo overu, odnosno ime notara koji je odbio overu, odnosno ime službenika policije koji je odbio da interveniše po Vašem pozivu. Protiv svih ovih lica ćemo podneti krivične prijave – saopštli su iz ovog Pokreta.

Kako Pravda saznaje u Pokretu “Mi – Glas iz naroda” neki od notara u Rakovici i Grockoj odbili su da overavaju potpise građanima koji žele da podrže tu listu. Takođe, na opštini Zvezdara opštinski overivači su odbili da overavaju potpise. Takođe, problem je nastao i u opštini Odžaci gde pred kancelarijom notara čekaju aktivisti SNS i beleže ko podržava druge liste, objasnili su nam iz ovog Pokreta.

Oni obaveštavaju građane da će danas i sutra,  8 i 9. novembra, od 10 – 18 časova u njihovim prostorijama, ul. Maršala Birjuzova 3, biti organizovano prikupljanje potpisa, koje će overavati notar. Takođe će danas 8. novembra biti organizovana overa potpisa na Čukarici u Beogradu, u ulici Stevana Brakusa 4, na Banovom brdu od 10-15:30, zatim 10. i 11. novembra od 10-15:30.

Takođe potpis za Pokret “Mi – Glas iz naroda” je moguće dati na Novom Beograd danas 8. novembra od 12-18, kao i 10. novembra od 10-18 u ulici Palmira Toljatija 5 (Stari Merkator), na prvom spratu ”Beokonjuh”, a može i iz prizemlja ”Šipad komerc”.

U Novom Sadu overa potpisa za izbornu listu “Mi – Glas iz naroda” prikušljaće se u subotu 11. novembra u ulici Vladike Ćirića 16. od  10 do 17 sati.

- Molimo sve koji žele da nas podrže, da dođu na overu potpisa – poručuju iz “Mi – Glas iz naroda”

Pokret "Mi- Glas iz naroda", okuplja grupu javnih ličnosti među kojima su dr Branimir Nestorović, dr Borislav Antonijević, advokat Branko Pavlović, analitičar Aleksandar Pavić, novinar Siniša LJepojević. general Mitar Kovač, Jovan Janjić i Dragan Stanojević najavio je izlazak na parlamentarne i beogradske izbore.

Kako potpis podrške mogu dati ljudi koji žive u drugim gradovima saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA