Najnovije

DODIK ŽESTOKO ODGOVORIO: Maligna je samo Amerika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi manipulator koji, kako kaže, stalno laže i petlja, pa tako i kada govori o navodnom ruskom malignom uticaju u BiH.

Dodik je rekao da jedini maligni uticaj u BiH imaju predstavnici SAD koji stalno pričaju protiv Republike Srpske.

"Oni su poštenjačine, pucaju od poštenja, nikakav maligni uticaj, nikad nisu bacili bombe ni na jedan narod u istoriji. Ništa nisu uradili, nikog nisu ubili, kad se pojave pred njih odmah treba leći i zahvaliti im što postoje", naveo je Dodik.

On je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin poštuje Dejtonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH i unutrašnje uređenje zasnovano na principu dva entiteta i tri konstitutivna naroda, što je potvrdio i prilikom njihovog poslednjeg sastanka u Rusiji.

"To je ono što Marfiju fali, on je taj koji nikada ne govori o dva entiteta i tri konstitutivna naroda, nego govori o nekom građanskom uređenju. To je jedna podvala koja lepo zvuči za Zapad, ali ne može da prođe ovde, jer je antiustavna. Marfi ima problem da objasni svojima u Vašingtonu zašto pola neke zemlje u kojoj je on ambasador, ne razgovara s njim. Da sad dođe u Republiku Srpsku, sretne nekog i usput kaže 'Dobar dan, ja sam Marfi', on ne bi kontaktirao sa Republikom Srpskom, jer Srpsku predstavljaju njen predsednik, Vlada i Parlament i samo ako ste u tim kontaktima možete da kažete da razgovarate s Republikom Srpskom. Za druge, pojedinačne sastanke, to ne možete reći", naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da je Marfijev "cilj razgradnja i uništenje Republike Srpske".

"Ekipa oko Marfija smatra da Sarajevo treba da bude centar svega, a da Republika Srpska treba da bude prazna ljuštura", naveo je on.

Dodik je poručio da to neće proći i istakao da je Republika Srpska zaustavila prenos nadležnosti.

"Doći će vreme kada ćemo polako vraćati sve izgubljene i otete nadležnosti. Proći će i ta snaga (američka) i njihov pritisak i maligni uticaj. Ne postoji ruski pritisak ni maligni uticaj, a to što srpski narod ima istorijsku povezanost sa Rusijom je deo istorije i to bi trebalo poštovati", naveo je Dodik.

Pročitajte OVDE šta kaže Obradović o izborima 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA