Najnovije

PRAVOSLAVNE SVETINJE OSKRNAVLJENE USTAŠKIM SIMBOLIMA: Oglasila se eparhija (FOTO)

Na ulazu u groblje u dalmatinskom selu Bribir i na crkvenoj ogradi u Ravnokotarskoj parohiji ispisani su grafiti sa ustaškom simbolikom, objavila je Eparhija dalmatinska.

Oskrnavljeno groblje (Foto: Eparhija dalmatinska)

- Baš kada smo se poradovali da su se istrošile poruke u vidu grafita upućene pravoslavnim Srbima od nepoznatih lica sa ustaškim pretećim sintagmama i simbolima, koje su svojevremeno "krasile" naše hramove, domove i grobljanske spomenike i podsećale srpski živalj u Dalmaciji na nepreboljene događaje, dobili smo vest o njihovom ponovnom pojavljivanju - objavljeno je na Fejsbuk stranici Eparhije.

Iz Eparhije navode da je ustaške grafite na zidinama kulturno-istorijskog kompleksa Bribirska glavica 6. novembra uočio jedan meštanin Bribira.

Na zidu je bila naslikana hrvatska zastava sa latiničkim slovom "U" u sredini, a pored zastave napisano je "ZDS" (Za dom spremni) i "Četnici odlazite!".

Takođe, na obe strane stubova kapije ulaza u groblje ispisana su fašistička obilježja latiničko slovo "U" i svastika, precizirali su iz Eparhije.

U objavi se dodaje da je istim simbolima oskrnavljena i porodična grobnica porodice Gnjidić koja se nalazi pri samom ulazu u groblje, te da je o svemu odmah obaveštena policija koja je nakon četrdesetak minuta izašla na mesto događaja i izvršila uviđaj.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA