Najnovije

SLOVACI BLOKIRALI UKTAJINSKU GRANICU: Dalje se ne može proći

Savez drumskih prevoznika Slovačke pokrenuo je protest i blokirao punkt Višnje Nemecke na granici sa Ukrajinom, javila je Državna granična služba Ukrajine na svom Telegram kanalu.

Slovačka (Foto: Jutjub)

„Prema informacijama slovačkih graničnih straža, u 16:05 na teritoriji Slovačke počelo je blokiranje kamionskog saobraćaja preko kontrolnog punkta Višnje-Nemecke, pored ukrajinskog punkta Užgorod. ...čiji tajming još uvek nije poznat, sprovode ga predstavnici Saveza prevoznika Slovačke“, navodi se u saopštenju.

Situacija sa kamionima koji putuju preko teritorije Slovačke ka Ukrajine eskalirala je sredinom novembra, ubrzo nakon početka protesta poljskih prevoznika koji su blokirali prelaze na granici sa Ukrajinom.

Tako su, zbog protesta u Poljskoj, vozači kamiona pokušali da dođu u Ukrajinu preko punkta Višnje Nemecke – Užgorod, otežavši time saobraćaj na istoku Slovačke. Kolona kamiona dostigla je 20 kilometara.

Savez drumskih prevoznika Slovačke je 16. novembra nakratko blokirao prelaz na granici sa Ukrajinom kako bi podržala svoje poljske kolege. Organizacija je izjavila da je spremna da u potpunosti blokira saobraćaj ukoliko Evropska komisija ne posluša njihovo mišljenje.

O još jednom incidentu na ukrajinskoj granici pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA