Najnovije

ZAHAROVA O IZJAVI VUČEVIĆA: Uslov za EU je "genetski modifikovana nacionalna svest"

Čitava problematika oko ulaska novih država u Evropsku uniju je u tome što "u EU primaju isključivo na osnovu postojanja genetski modifikovane nacionalne svesti", napisala je na Telegramu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja se osvrnula na danas objavljeni komentar srpskog ministra odbrane Miloša Vučevića za "Politiku".

Vučević je, podsetimo, poručio da se Srbija neće odreći svog "nacionalnog DNK" zarad ulaska u Evropsku uniju, iako je mišljenja da bi Republika Srbija trebalo da postane punopravna članica Unije, budući da bi to išlo u korist njenih građana. Takođe, naglasio je da Srbija nije uvodila i da neće ni uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, kao i da Beograd namerava da održava partnerske donose sa Kinom, arapskim zemljama, Indijom, Afrikom, ali i američkim kontinentom.

Komentarišući ove izjave, iz Moskve danas poručuju da je Vučevićev govor "prekrasan", ali i podsećaju da ulazak u EU zahteva odstupanje od svog nacionalnog identiteta.

"Pogledajte Poljsku i Mađarsku, koje su, iako su punopravne članice Evropske unije, primorane da se bukvalno bore za očuvanje sopstvenog identiteta. Arbitraže, sudovi, čak i unutrašnje sankcije – i sve to uprkos činjenici da su članice NATO-a i da dosledno glasaju za nezakonite antiruske sankcije. A ne treba zaboraviti ni lukavost Zapada: obećavaju mnogo, a, čim dobiju svoje, ne ispunjavaju ništa", poručuje Zaharova.

Srbija, podsetimo, ima status kandidata za ulazak u Uniju od 2012. godine.

Glavne prepreke koje stoje na tom putu "u očima" Brisela su to što Srbija ne želi da prizna nezavisnost tzv. Kosova i što ne planira da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, objasnio je ranije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte OVDE šta je Kremlj saopštio o Putinu i promenama u svetu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA