Najnovije

HAOS U JUŽNODONJECKOM PRAVCU! Ruski snajperisti eliminisali neprijateljsku vojsku

U neposrednoj blizini linije borbenog dodira sa neprijateljem na granici Zaporožja i Donjecke Narodne Republike, nekoliko borbenih grupa snajperista iz izviđačkih jedinica grupe trupa Vostok danonoćno su na borbenom dežurstvu

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada snajperista izviđačkih jedinica grupe trupa "Vostok" kako uništavaju neprijateljsku vojsku i pružaju vatrenu podršku jurišnim jedinicama u Južnodonjeckom pravcu.

U neposrednoj blizini linije borbenog dodira sa neprijateljem na granici Zaporožja i Donjecke Narodne Republike, nekoliko borbenih grupa snajperista iz izviđačkih jedinica grupe trupa Vostok danonoćno su na borbenom dežurstvu.

U snajperskoj trojci svaki član tima obavlja svoje funkcije - snajperista, posmatrač i pokrivač, ali ako je potrebno, članovi tima mogu da zamenjuju jedni druge.

Posada se tiho približava pozicijama Oružanih snaga Ukrajine, postavlja zasedu i počinje lov na udaljenosti od 800-1000 metara. Snajperska grupa može da leži u takvoj zasedi do osam sati.

Snajperske grupe podržavaju motorizovane strelce koji jurišaju na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

"Učestvujemo u podršci jurišnim grupama, a radimo i sami, uglavnom noću. Bolje je videti pomoću termovizira, jer tokom dana, zbog terena, ponekad možda i ne vidite neprijatelja", kazao je snajperista sa pozivnim znakom "Guljaj".

PUTINOV UDARNI DEKRET: Zavladala panika na zapadu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA