Najnovije

IPAK DOGOVORENO: Dačić otkrio šta je pričao jutros sa Vučićem

Ivica Dačić rekao je danas na skupu beogradskih socijalista u Sava centru da se upravo jutros čuo i dogovorio sa Aleksandrom Vučićem da posle izbora i dalje čine koaliciju u Narodnoj skupštini, ali i u gradu Beogradu, tako da opozicija „nema šanse“.

– Oni svoju nadu temelje na tome da će da pobede u Beogradu. Želim opoziciji da kažem da nema nade za njih. Vreme pred nama je teško zato što će se nastaviti pritisci i ucene međunarodne zajednice. Rukovodstvo Srbije mora biti čvrsto i mudro. Mora da postoji politička stabilnost i državno jedinstvo, između republike, Beograda i pokrajine. Zato su ključni izbori u Beogradu i zato su ovi izbori ključni za budućnost Srbije. Neće biti 6. oktobra, jer neće biti ni 5. oktobra, opozicija će otići sa scene jer vode antistrpsku politiku. Beograd ne može da bude protiv Srbije – rekao je Dačić.

Istakao je da na drugoj strani, alternative politici SPS-a i SNS-a, predstavljaju ne korak unapred nego više koraka unazad, te da to nisu promene na bolje, nego vraćanje u nešto što smo mogli da vidimo u ranijim godinama kako izgleda.

Smatra da se Srbija ponovo suočava sa prevarom kakva je bila 5. oktobra 2000. godine, kada se okupio DOS, „ali Đinđić nije mogao sam da pobedi Miloševića, pa je morao da dođe i Koštunica i sve zadene u nacionalno“.

– Slični su i sada pokušaji lažnih evropejaca i lažnih nacionalista koji zapravo vode antisrpsku politiku. Jer šta je to kada Ponoš kaže da je Srbija sam kriva za bombardovanje, ako kažu da je Kosovo nezavisno, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ako žele da uđemo u NATO i uvedemo sankcije Rusiji. Nema tog čuda koje će njima da se desi, jer o tome ja pevam u pesmi – nastavio je Dačić.

On se slaže da teme pred izbore u Beogradu moraju biti i infrastrukturne, ekološke, obrazovne i tako dalje, ali da se mora odgovoriti i na nacionalne i državne politike.

– Bez države Srbije ne bi bilo nijedne poličke partije. Moramo se boriti za očuvanje Kosova, Republike Srpske kao herojske tvorevine srpkog naroda. Protiv smo ulaska u NATO, poštujemo želju da budemo članovi EU, ali zbog veza sa zapadom ne smemo da narušimo odnose sa našim prijatelima Rusijom i Kinom – kazao je Dačić.

Pročitajte OVDE autorski članak Boška Obradovića iz Dveri o aktuelnom političkom stanju u Srbiji 

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA