Najnovije

KOVAČ: Otgrnuti se iz čeljusti Amerike! (VIDEO)

"Ako se budemo pitali, mi ćemo se rukovoditi stavom naroda po ključnim strateškim pitanjima. Pod jedan je: ne u Evropsku Uniju zarad odricanja Kosova. Pod dva: nikad u NATO; pod tri: nikad predaja Republike Srpske; pod četiri nikad sankcije Ruskoj Federaciji", izjavio je doktor vojnih nauka i general u penziji Mitar Kovač, kandidat za poslanika ispred liste "Mi - Glas iz naroda", koja će nastupiti na republičkim izborima pod brojem 14, a na beogradskim pod brojem 13.

Kako je rekao, to znači da Srbija ima alternativu, te da ona nije zarobljena država, ali i da će trebati jedno kraće vreme „da se izvuče iz smrtnog zagrljaja i čeljusti američkog ambasadora i vodećih sila EU“. 

Kovač je otkrio da osim emisije Aktuelnosti na Hepiju, u kojoj se ne raspravlja o unutrašnjoj politici i izborima, već o globalnim temama, listu „Mi - Glas iz naroda“ ne zovu ni na jednu televiziju, bilo režimsku bilo opozicionu.

- Odsecaju nas od medija i jedni i drugi. Ne žele takvu Srbiju, jer njima treba globalistička Srbija gde se kolju međusobno vlast i deo opozicije, a ono izvorno nacionalno, suverenističko, ne sme nigde da bude prisutno. Osim ovih komentara rata, gde smo prepoznati kao analitičari i pojavljivali se na programima što nacionalne, što gradske frekvencije. Ali nikada nam nisu dali da se pojavimo tamo gde ćemo analizirati unutrašnje probleme  – kazao je Kovač. 

Upitan da li ih TV Hepi zove samo u Aktuelnosti ili i u one emisije koje govore o izborima, odgovorio je „Za sada ne“. 

- Za sada manje čak i u Aktuelnosti, iako o izborima tamo nema reči. To je razumljivo ako se zna ko i kako upravlja medijima u ovoj zemlji. Ali eto, postoji neka zahvalnost što smo makar mogli objektivno da tumačimo ukrajinsku krizu – istakao je general Kovač.

Komentarišući to što je negator genocida u Jasenovcu Dejan Ristić na čelu Muzeja žrtava genocida u Beogradu i što se našao na trećem mestu liste „Aleksandar Vučić“, rekao je da „i ovo dosad što je radio Ristić, nije radio bez saglasnosti vlasti“. 

- I tragično je što je vlast na ovaj način njemu dala priznanje. Tragično je i to što, iako je akademik Krestić govorio o episkopu Jovanu Ćulibrku, šta je radio i šta radi i kako se ponaša, i uputio akt patrijarhu i Patrijašriji, nije bilo adekvatnih reakcija. Niti je Ćulibrk povučen sa dužnosti, niti Ristić sa direktorskog mesta. Dakle iza toga stoji vlast koja sprovodi nečiju agendu koju mi tačno i ne znamo. Koji su to centri moći pred kojima kleči izvršna vlast Srbije da tako rezonuje i podržava takav sistem vrednosti? – upitao je general Kovač. 

On je govorio o dešavanjima u Ukrajini, o moldavskom zahtevu Rusiji da povuče mirovnjake i da uništi skladište municije u Pridnjestrovlju, te o sukobu Izreala i Hamasa u Gazi. Rekao je i da je ogromna sramota šta smo dali Američkoj ambasadi na ekskluzivnoj lokaciji. O svemu tome pogledajte detaljnije u emisiji na kanalu Pravi odgovor... 

Pogledajte OVDE šta episkop Ilarion kaže o Svetosavlju u savremenom svetu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA