Najnovije

ZAPADU SE ŽURI DA SMENI ZELENSKOG! Nije sposoban ni za rat ni za mir

Brisel kao zamenu za ukrajinskog predsednika razmatra Zalužnog, Budanova, Jermaka, Arestoviča i Klička.

Ruska Služba raspolaže informacijama koje ukazuju da visoki zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve češće razgovaraju o potrebi smene ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, tvrdi direktor službe Sergej Nariškin.

Brisel smatra da je krajnje vreme da smeni Zelenskog i to zbog njegovog "beskrajnog bezobrazluka" u ophođenju sa stranim partnerima i zbog neispunjenih obećanja da će pobediti Rusiju na bojnom polju, naveo je on.

Zapad smatra da Zelenski više nije sposoban da vodi sukob sa Rusijom, a smeta mu i njegov bezgranični nepotizam i korupcija šokantnih razmera u Ukrajini.

Pritom, Zelenski ne može da bude opcija za pregovore sa Rusijom, ako do njih dođe, a s obzirom na razvoj situacije u Ukrajini i na frontu, potreba za tim može da se pojavi u bliskoj budućnosti, dodao je Nariškin.

Konkretno, na marginama sastanka ministara spoljnih poslova EU održanog u Briselu u novembru ove godine, kao zamena su razmatrani, komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni načelnik glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov, šef kabineta predsednika Andrej Jermak, bivši savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Svaki od njih je u stanju da stvori jak "sanitarni kordon" između Rusije i Evrope, a taj scenario predviđa prekid vatre između Moskve i Kijeva u trenutku kada ukrajinske oružane snage potpuno izgube ofanzivni potencijal, otkriva direktor ruske Spoljne obaveštajne službe.

PUTINOV UDARNI DEKRET: Zavladala panika na zapadu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA