Najnovije

POSLEDNJI POKUŠAJ ZAPADA! Američki lideri našli novu strategiju za ukrajinsku armiju

Američki i ukrajinski vojni lideri traže novu strategiju koju bi mogli da sprovode početkom sledeće godine kako bi oživeli izglede Kijeva i pokazali podršku u ratu protiv Rusije.

Potisak za novi pristup dolazi nakon što višemesečna kontraofanziva Ukrajine nije uspela da oslobodi teritoriju izgubljenu od ruske vojske, i nakon nedelja često napetih sastanaka između najviših američkih zvaničnika i njihovih ukrajinskih kolega, piše NJujork tajms.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u ponedeljak u Vašington na sastanke sa američkim predsednikom Bajdenom i Kongresom. Dvojica predsednika će pokušati da pokažu solidarnost i ojačaju podršku Ukrajini u kritičnom trenutku, kako na bojnom polju tako i na Kapitol hilu.

Neuspesi Ukrajine dolaze u trenutku kada podrška republikanaca za nastavak finansijske pomoći SAD Kijevu jenjava. Čak su i neki visoki američki zvaničnici izrazili zabrinutost da će ruski predsednik Vladimir Putin biti u prednosti ako rat ostane u ćorsokaku sledeće godine.

Ne možemo dozvoliti Putinu da pobedi. To je u našem nacionalnom interesu i međunarodnom interesu svih naših prijatelja. Svaki poremećaj u našoj sposobnosti da snabdevamo Ukrajinu jasno jača Putinovu poziciju - rekao je Bajden prošle nedelje dok je vršio pritisak na Kongres za novu rundu finansiranje Ukrajine.

BAJDEN RAZOČARAO ZELENSKOG! Više ne obećava dodatnu pomoć Ukrajini

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA