Najnovije

SUHOJIMA URNISALI UKRAJINCE: Snažni udari ruske avijacije kod Krasnogorovke

Avioni Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije napali su danas pozadinske položaje ukrajinskih vojske u pravcu Avdejevke. Ovo javljaju ruski ratni dopisnici, pozivajući se na informacije iz zone borbenih dejstava.
Suhoj 34 (Foto: Skrinšot)

Suhoj 34 (Foto: Skrinšot)

Udari su izvedeni po ukrajinskim snagama koje se nalaze u oblasti sela Krasnogorovka, severno od Avdejevke. U tim dejstvima avioni Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koristili su UVAB vazduhoplovne bombe. O posledicama napada Ukrajinci se ne izjašnjavaju.

Frontovska avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije redovno napada ukrajinske položaje iz vazduha, pri tome nanoseći značajne gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi ukrajinskoj vojsci. Dejstvo ruskih pilota je velika pomoć kopnenim snagama koje jurišaju na Avdejevsko utvrđenje, jer usled ovakvih vazdušnih udara Ukrajinci gube snage koje bi u svakom slučaju bile raspoređene na liniji borbenog dodira.

Ranije je saopšteno da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije upotrebile vazduhoplovne bombe UVAB-250 i UVAB-500 za dejstva na ukrajinske položaje u pravcu Kupjanska – na periferiji sela Sinkovka. Po svemu sudeći, i ovde su gubici Ukrajinaca značajni, iako o njihovom tačnom broju još nema podataka.

Zbog slabe protivvazdušne odbrane i potpunog nedostatka modernih borbenih aviona, ukrajinske oružane snage, ne mogu ništa da učine da se suprotstave takvim vazdušnim udarima.

Pročitajte OVDE o prodoru ruske armije kod Ivanovska

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA