Najnovije

VELIKI NAPAD RUSIJE: Rusi prodrli 2 kilometra kod Ivanovskog - Ukrajinci se povlače kod Kleščejevke (MAPA / VIDEO)

Ruska vojska napreduje na bokovima Artjemovska, jurišajući na uporišta neprijatelja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Severoistočno i istočno od Bogdanovke, ruske trupe nastavljaju jurišne operacije u pravcu sela duž šumskih pojaseva u blizini štaba i severno od ranije zauzetog rasadnika Valjanovski.

Pozicije Oružanih snaga Ukrajine aktivno se pokrivaju dejstvima raketnih sistema MLRS i haubicama.

„Rusi imaju uspehe kod Bogdanovke i u oblasti Rozdolovka-Veseloje“, priznaju ukrajinski vojni analitičari.

U rejonu autoputa Bahmutski Šljak, ruske trupe, uz podršku oklopnih vozila, napadaju u pravcu Popovske šume (trakt Popovskoe).

Severno od Kleščejevke nastavljaju se aktivna dejstva u zoni visine 215,7 koju su zauzele Oružane snage Rusije; naši borci jurišaju na Kleščejevsko utvrđenje, koje se sve više pomera u sivu zonu kako se Oružane snage Ukrajine povlače.

„Ukrajinske jedinice se za sada drže, ali su Rusi već zauzeli značajan deo rovova“, pišu izvori povezani sa Oružanim snagama Ukrajine.

Zapadno od Artjemovska, Oružane snage Rusije uspešno napreduju u pravcu Ivanovskog, napredujući u prostoru širine do 2 km do dubine do 700 m.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštava da je tokom proteklog dana ruska vojska izvršila četiri napada na rejonima Bogdanovka, Ivanovski, Kleščejevka i Andrejevka, izvodeći masovnu vatru na položaje Oružanih snaga Ukrajine u deset naselja, uključujući Vasjukovku, Bogdanovku, Ivanovski, Kleščejevku, Andrejevku i NJujorki.

Pogledajte materijal ruskog ministarstva odbrane:

Pročitajte OVDE o borbama kod Ivanovke

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA