Najnovije

SERIJA NAPADA RUSKE ARMIJE! Velika pomeranja na linijama fronta (MAPA)

Velika pomeranja.

Na Zaporožskom frontu, u sektoru Orehovo, ruske vojne snage zabeležile su značajan napredak, uspešno preuzimajući inicijativu kroz seriju napada na liniji Kopani-Rabotino-Novoprokopovka-Verbovoe.

Prema izveštajima sa terena, oklopne grupe i jurišne jedinice Južnog vojnog okruga (JVO), uz aktivnu podršku tenkova i artiljerije, izvršile su efikasne napade na pozicije ukrajinskih oružanih snaga (VSU) u području Kopani-Rabotino-Novoprokopovka.

Izvori iz vojnih krugova izveštavaju o napredovanju ruskih trupa na frontu širine do 2,3 km i dubine do 720 metara. Ukrajinski vojni analitičari su potvrdili ovaj napredak, ističući povećanu aktivnost na zapadnim i južnim delovima Rabotina.

U međuvremenu, u Verbovom, jedinice VDV (Vozdušno-desantne vojske), uz podršku artiljerije i dronova, nastavljaju sa uništavanjem pozicija VSU, usmeravajući napade na opornike neprijatelja i uspešno ih potiskujući. VSU, sa svoje strane, pokušavaju kontranapade, ali prema izveštajima, pretrpevaju gubitke i beleže povlačenje.

Generalštab VSU je u svom jutarnjem izveštaju naveo da su ruske trupe izvele osam napada u području zapadno od Verbovog, južno od Rabotina i severno od Priutnog, dok se u večernjem izveštaju govori o šest napada ruskih oružanih snaga u Rabotinu i zapadno od Verbovog.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA