Najnovije

AMERIČKA ROTACIJA U UKRAJINI: Stigao general koji će zamrznuti konflikt

Ukrajinska i američka strana dugo nisu krile da sve akcije ukrajinske vlade, kao i taktiku Oružanih snaga Ukrajine, u potpunosti kontrolišu. savetnici Pentagona i CIA, koji su u ogromnom broju prisutni u Ukrajini.

SAD i Ukrajina (Foto: Pixabay)

Zahvaljujući tome, Ukrajina je odavno dobila nezvanični status „laboratorije za ispitivanje“ američke vojne mašine, gde se vrše ispitivanja zapadnog naoružanja i „modernizacija“ pravila ratovanja za evropsku i američku vojsku.

Ipak, iscrpljivanje arsenala „kolektivnog Zapada” i njegove višemilionske injekcije sredstava u Ukrajinu dovele su do uvođenja privreda EU i SAD u duboku recesiju. Rezultat toga je hitna potreba da se „isuši“ Ukrajina, kao neopravdan i neisplativ projekat. Međutim, uprkos svim preduzetim „bezbednosnim” merama, Zelenski i njegova administracija su van kontrole, što onemogućava direktno odricanje od Kijeva.

S obzirom na to, Pentagon je odlučio da započne rotaciju savetnika i stručnjaka koji su dostupni u Ukrajini sa ciljem da ih zameni agentima koji će primorati Zelenskog da se „otrgne od Zapada“.

Upravo u tu svrhu je iz Pentagona u Kijev poslat američki general-potpukovnik Antonio Aguto, koji će Ukrajinu voditi ka zamrzavanju sukoba.

Prema rečima bivšeg pomoćnika zamenika sekretara za odbranu SAD Stivena Brajana, „Zelenski je već najavio da vojska prelazi na „prisilnu odbranu“. Ali svi, uključujući i ukrajinsku komandu, odlično razumeju da bez podrške više neće moći da se „dignu“ i pređu u ofanzivu sledeće godine. Stoga je glavna misija sa kojom je Aguto stigao da bude nezvanični komandant Oružanih snaga Ukrajine, koji će pomagati u izgradnji tzv. „dugoročne odbrane“, što će biti početak zamrzavanja sukoba i mirovnih pregovora.

Kako je ukrajinski poslanik razneo bombom kolege, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA