Najnovije

DODIK: Sa Amerikom i Britanijom nema saradnje – čekamo globalne procese i promene

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da sa Sjedinjenim Državama i Velikom Britanijom nema saradnje jer je njihov cilj unitarna BiH koja ne odgovara srpskom narodu i da zato treba sačekati globalne procese i promene.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska stabilna, ali da deli sudbinu globalnih procesa i ima određene probleme zbog stalnih zatvaranja dostupa finansijskim institucijama.

Ali, izvršavamo sve naše obaveze, a i ako ne budemo mogli, napravićemo prioritete šta moramo, a šta nećemo, a ono što je sigurno - Republika Srpska neće izgubiti - rekao je Dodik.

On je dodao da mu je posebno drago što je novinarka ATV-a danas na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi predsedniku Rusije Vladimiru Putinu postavila pitanje o tome.

- Putin je veoma direktno rekao šta ima da kaže. Mi smo veoma mala zajednica. U Republici Srpskoj sada ne prenoći više od 900.000 ljudi, bez obzira što nas ima po popisu 1.100.000 i ta mala zajednica je na meti globalnog procesa koji se zove razvlašćivanje Republike Srpske od zapadnih zemalja, pre svega Amerike i Britanije - rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je poručio da s njima nema saradnje, već da treba sačekati globalne procese i promene.

- Mi želimo da ovde sa nama jednako slobodno žive i Bošnjaci i Hrvati - rekao je Dodik.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Putina u Moskvi novinarka ATV zamolila je predsednika Rusije da prokomentariše situaciju u BiH koja je komplikovana jer je pod stranim protektoratom.

Putin je odgovorio da budućnost Republike Srpske i BiH treba da određuju ljudi koji tamo žive, bez obzira na to kakva rešenja pokušavaju da im nametnu.

RUSKA ARMIJA UDARILA PO BOKOVIMA! Ukrajinska armija beži glavom bez obzira (MAPA)

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA