Najnovije

MOSKVA UPOZORILA, A ZAPAD ZAĆUTAO: Ukrajinsko korišćenje NATO baza izazvaće žestok odgovor

Ruski zvaničnik na pregovorima u Beču upozorio da će Moskva odgovoriti ukoliko NATO zemlje dozvole Ukrajincima da koriste njihove aviobaze za uzletanje vojnih aviona.

Zapadne diplomate iznenadilo je upozorenje Rusije da je spremna da odgovori ukoliko Ukrajinci počnu da koriste avio-baze NATO zemalja za uzletanje lovaca, koje su dobili sa Zapada, otkrio je danas za TASS šef ruske delegacije na pregovorima za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja u Beču Konstantin Gavrilov.

"Reći ću direktno: moju izjavu dočekali su ćutke. Kako su nam rekli, odmah nakon sednice zapadnjaci su se bacili na to da našu poruku prenesu u svoje glavne gradove, a posebno Poljaci, Rumuni i Slovaci. Moja izjava ih je iznenadila i, logično, nisu imali šta da kažu". 

Mora se praviti razlika između slanja aviona Ukrajini i toga kada neke zemlje NATO-a dozvoljavaju da ukrajinski piloti koriste njihovu teritoriju, odnosno, njihove piste za uzletanje.

"To može imati teške posledice", upozorava ruski zvaničnik i dodaje: "Moram istaći: naš odgovor će na takvu eskalaciju biti žestok, a kakav konkretno - odlučiće rukovodstvo zemlje".

Prema njegovim rečima, SAD, takođe, vrše pritisak na Dansku i Holandiju da ove zemlje prebace svoje borbene avione u Ukrajinu, o čemu oni "još uvek ozbiljno razmišljaju". 

ZMIJSKI POKUŠAJ VELIKOG NAPADA: Ukrajinska armija sipala rakete na teritoriju Rusije

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA