Najnovije

PENTAGON SRUŠIO SNOVE ZELENSKOM: Moraćemo da biramo između Ukrajine i potreba Amerike

Za potrebe popunjavanja američkih vojnih kapaciteta izdvojena je jedna milijarda dolara, a za potrebe Kijeva 4,4 milijarde, kaže Patrik Rajder.

SAD će morati da biraju između dalje isporuke oružja Ukrajini i sopstvene borbene spremnosti, usled iscrpljenosti sredstava namenjenih Kijevu, rekao je predstavnik Pentagona Patrik Rajder.

Rajder je objasnio da je Vašington već izdvojio 4,4 milijarde dolara za potrebe Kijeva, dok je za potrebe popunjavanja sopstvenih vojnih kapaciteta izdvojena jedna milijarda dolara, prenose "RIA Novosti".

Slične izjave, podsetimo, u SAD se mogu čuti poslednjih nedelja budući da različiti američki zvaničnici ističu da, bez odobrenja novog paketa vojne pomoći, Vašington neće imati šta da pošalje Kijevu u narednim mesecima. Do sada su izdvojena sredstva za Ukrajinu skoro u potpunosti potrošena. 

To je nedavno potvrdila i portparolka Bele kuće, koja je priznala da će se Vašington "do kraja godine naći u situaciji u kojoj neće moći da pomogne Ukrajini".

Vašington će "potpuno ostati bez novca" ukoliko Kongres ne pristane da podrži zahtev američkog predsednika DŽozefa Bajdena – da se u budžet namenjen nacionalnoj bezbednosti uključi dodatna podrška Kijevu, u borbi protiv Rusije.

Prethodno su, podsetimo, republikanci u Senatu blokirali razmatranje zahteva za sredstva za Ukrajinu, Izrael i druge potrebe.

Predstavnički dom, u kojem većinu imaju republikanci, takođe ne žuri da odobri novu finansijsku injekciju, zahtevajući da se novčanim izdacima pridruži pomoć za zaštitu granice s Meksikom.

UKRAJINAC GLEDA U KAMERU DRONA I MOLI SE - Zauzvrat stižu još dve rakete na njega (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA