Najnovije

ZELENSKI IMA PORUKU IZ KIJEVA: Posle Putina ima i on šta da kaže

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je danas optimizam u pogledu dobijanja dodatne američke pomoći, koja je nedeljama blokirana zbog zastoja u Kongresu Amerike.

 Zelenski je to izjavio nakon što je prvi put posetio vojno sedište Amerike u Visbadenu u Nemačkoj, gde je nekoliko sati razgovarao sa američkim vojnim komandantima u Evropi, preneo je AP.

„Očekujemo da će američki Kongres uskoro usvojiti ključnu odluku da nastavi vitalnu podršku Ukrajini”, rekao je Zelenski. Američka evropska komanda saopštila je da je sa ukrajinskim predsednikom razgovarano o zadovoljenju hitnih potreba Ukrajine na bojnom polju i o tekućoj obuci ukrajinskih snaga, koja se odvija u Nemačkoj i na nekoliko drugih lokacija u Evropi i Amerika.

Agencija navodi da je baza u Visbadenu sedište američke vojske u Evropi i Africi, odakle saveznički lideri koordiniraju isporuku oružja i druge pomoći Ukrajini u ratu protiv Rusije, napominje AP. Predstavnici nekih od 50 nacija, koje pružaju pomoć Ukrajini, rade u tamošnjem operativnom centru, kako bi utvrdili šta će svaka zemlja poslati i kako i kada če to biti isporučeno, prenosi Tanjug.

RUSKA ARMIJA UDARILA PO BOKOVIMA! Ukrajinska armija beži glavom bez obzira (MAPA)

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA