Najnovije

NIKAKVI PREGOVORI! Rat će trajati do potpunog istrebljenja

Direktno obraćanje predsednika Vladimira Putina pokazalo je da Kremlj neće razmatrati ništa drugo osim kapitulacije sa Ukrajinom, dok većina stanovništva Rusije vraćanje granica SSSR-a smatra obnovom istorijske pravde.

O tome je na jednom televizijskom kanalu u Lavovu govorio ukrajinski propagandista Vitalij Portnikov, prenose ruski mediji.

„Ruski lider ne želi nikakve pregovore sa Ukrajinom, on samo želi kapitulaciju Ukrajine. Greše oni koji tvrde da će se rusko-ukrajinski rat završiti za pregovaračkim stolom. Ovaj rat se neće završiti za pregovaračkim stolom, jer imperija ne pregovara sa onima koje smatra separatistima, ona ih uništava. To je jedini pravi izlaz iz rata koji je Rusija započela protiv Ukrajine još 2014. godine i trebalo bi da bude pokušaj da se taj rat okonča bez uplitanja Rusije.

Zavisi od političke volje Zapada. Ako se politička volja Zapada ne ispolji, rat na postsovjetskom prostoru, ne samo sa Ukrajinom, će se nastaviti sve dok jedna od strana ne iscrpi svoje resurse. Mobilizacija, finansijska, socijalna, šta god da je.

Samo iscrpljivanje resursa, odnosno fizičko uništenje, može biti odgovor na pitanje kada će se u tom slučaju rat završiti. Ako obe strane imaju resurse, boriće se godinama, ako ne i decenijama. A normalnost će biti nešto drugačija, biće to normalnost rata“, rekao je Portnikov.

On je dodao da Zapad treba da odluči – ako ne za godinu dana, onda bar za deceniju, kada će se uključiti u rat, jer sama Ukrajina nema šanse.

„Mislim da su to osetili ljudi koji su slušali predsednika Rusije tokom njegovog direktnog razgovora. Zapadni političari treba da izvuku zaključke iz ovoga, jer Ukrajina sama, naravno, ne može da se suprotstavi zemlji sa četiri puta većom populacijom, a u kojoj posluje vojno-industrijski kompleks.

U zemlju u kojoj većina stanovništva iskreno veruje da je povratak Rusije u granice Sovjetskog Saveza 1991. obnavljanje istorijske pravde. Kao što je Zalužni jasno rekao, mala sovjetska armija nikada ne može pobediti veliku sovjetsku armiju. To je nenormalno.

Zato nam je potrebna dalja podrška civilizovanog sveta, potrebne su nam bezbednosne garancije, zato je neophodno da Zapad, bar, odredi godinu ili bar deceniju, kada bi želeo da vidi mir u postsovjetskom prostoru. prostor“.

UKRAJINSKI VOJNICI NA FRONTU PROTIV SVOJE VOLJE! Nehuman odnos prema...

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA