Najnovije

SRBI SA KOSMETA MASOVNO GLASAJU: Gužva na administrativnom prelazu Merdare

Srbi sa Kosova i Metohije krenuli su na glasanje u centralnu Srbiju, a na administrativnom prelazu Merdare formirane su velike kolone automobila.

Sva biračka mesta u Srbiji su otvorena su na vreme jutros u sedam sati, rekao je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević.

On je na konferenciji za medije rekao da imaju informacije da je na samo dva biračka mesta bilo manjih poteškoća, u Žitorađi na biračkim mestu 27 promenjeno je mesto glasanja zbog nestanka struje, a u Somboru na biračkim mestima 31 i 33 prebačeni su u drugu prostoriju jer je pukla cev.

Dimitrijević je na prvoj današnjoj konferenciji za medije RIK-a podsetio da pravo glasa ima 6.500.666  birača, a da se glasanje obavlja na 8.273 biračkih mesta, od kojih su 29 u Zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, a 81 u inostranstvu u 35 zemalja.

Kako je dodao, birački odbori okupili su se na biračkim mestima sat vremena ranije kako bi pripremili sve za glasanje i oni su u obavezi da na biračkom mestu ostanu do kraja glasanja.

Dimitrijević je podsetio da je u Srbiji na snazi izborna tišina i to do zatvaranja birališta u 20 sati. 

"Podsećamo da do tada nije dozvoljeno da se objavljuju procene rezultata izbora, ne predstavljaju se kandidati, ni njihovi izborni programi, niti se građani pozivaju da glasaju za određenog kandidata", naglasio je Dimitrijević.

Pročitajte OVDE šta je Nikita Mihalkov rekao o Putinu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA