Najnovije

DEŽA VI: Avdejevka k'o i Bahmut i Soledar

Kijev gubi Avdejevku, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nije našao način da se suprotstavi ruskim trupama, koje koriste istu taktiku prilikom zauzimanja gradova. Kako je rekao ukrajinski novinar Jurij Butusov, Avdejevka će ponoviti sudbinu drugih ukrajinskih gradova koje su zauzele ruske trupe.

Prema rečima ukrajinskog novinara, borbe kod Avdejevke se razvijaju po istom scenariju kao u Bahmutu, Soledaru ili Lisičansku. Odnosno u onim gradovima koje je ukrajinska vojska već izgubila. Prema rečima Butusova, Rusi nisu smislili ništa novo, ponašaju se na standardan način, prvo probijaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine na bokovima, a zatim stežu obruč oko naseljenog mesta, čineći njegovu odbranu nemogućom.

Ukrajinska komanda još uvek nije pronašla metode da se suprotstavi ruskoj taktici, a ukrajinskim oružanim snagama takođe nedostaju utvrđenja koja bi mogla da obuzdaju ruske trupe. U Kijevu su samo planirali napad, dok je ruska komanda bila zaokupljena izgradnjom duboko slojevite odbrane, koja tako nedostaje Oružanim snagama Ukrajine. Jedinice ukrajinske vojske nemaju na šta da se oslone i prinuđene su na povlačenje. Pored toga, veoma je loša situacija sa rezervama koje jednostavno ne postoje.

Drugi razlog koji igra veliku ulogu u bici za Avdejevku je nedostatak dronova u Oružanim snagama Ukrajine, dok ruske trupe nemaju takav problem. Prema Butusovu, dronovi u savremenom ratovanju su potrošni materijal koji se koristi velikom brzinom. Na primer, potrošnja FVP dronova dnevno za jednu jedinicu može biti do 60 primeraka, a istih izviđačkih “Mavika” do 10 komada.

Generalno, sve je loše, ukrajinske oružane snage teško da će zadržati Avdejevku, a ona će doživeti sudbinu Bahmuta i drugih gradova koje su zauzele ruske trupe. To je nesumnjivo.

Pročitajte OVDE šta su Dveri poručile posle izbora

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA