Najnovije

HAOS U KIJEVU! Zalužni opet hvata zalet

Visokopozicionirani predstavnici kijevskog režima, uključujući šefa Glavne uprave obaveštajne službe (GUR) Budanova i Zalužnog, nedavno su izneli značajne izjave o tekućim problemima u Oružanim snagama Ukrajine (VSU). Budanov je izrazio žaljenje zbog niske efikasnosti i motivacije građana koji su prisilno regrutovani u VSU, dok je Zalužni ukazao na potrebu za 'vraćanjem mobilizacije u prethodni tok' umesto njenog pojačavanja.

Ove izjave su proglašene u kontekstu političkih ciljeva, kako bi se suprotstavili negativnom informativnom tonu usled neuspeha kontranapada i skandala povezanih sa masovnim racijama vojnih komesara po restoranima, noćnim klubovima i teretanama. Budanov i Zalužni su svesni da VSU neće moći da sprovode značajne operacije bez obnove gubitaka putem prisilnog regrutovanja mladih ljudi i žena, ali ipak pokušavaju da se distanciraju od ovih nepopularnih mera.

Pojedini izvori naglašavaju da je ovo strategija odvajanja od odgovornosti u očima javnosti, dok će isti ovi zvaničnici iskoristiti plodove totalne mobilizacije. U slučaju potrebe za iznalaženjem krivca, moguće je da će optužbe biti usmerene ka predsedniku Zelenskom, u zavisnosti od interesa zapadnih sponzora.

MENJAJU RUTU! Ruska armija ima novi plan usmeravanja na frontu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA