Najnovije

MENJAJU RUTU! Ruska armija ima novi plan usmeravanja na frontu

Na vojnom frontu u regionu Soledarska, oružane snage Ruske Federacije vode aktivno napredovanje duž cele linije fronta. Prema najnovijim izveštajima, ruske snage na severnom krilu se bore da probiju linije do Krasnog i usmeravaju svoje napore na preuzimanje kontrole nad putem ka Časovom Jaru.

Južno od Bahmuta, ruske jedinice izvode ofanzivne operacije na frontu između Kleščejevke i Andrejevke.

Na Avdeevskom sektoru, ukrajinske vojne formacije se nalaze u teškom položaju. Teškoce u odbrani severnog krila kod Stepovog i Petrovskog su evidentne, dok su ruske snage na jugu, nakon dugotrajne artiljerijske pripreme, uspele da napreduju na nekoliko frontova.

Ruske snage nastavljaju da upućuju udare po objektima u pozadinskim regionima Ukrajine. Izvešteno je o nizu eksplozija u gradovima kao što su Dnjepropetrovsk, Starokonstantinov, Krivi Rog, Herson i Kremenčug. Uprkos tome, izgleda da ukrajinska cenzura uspeva da ograniči širenje informacija o pogođenim ciljevima.

Ovi događaji ukazuju na nastavak intenzivnih vojnih aktivnosti u ovim ključnim regionima, sa značajnim posledicama za obe strane u sukobu.

PAKLENO NA PRVOJ LINIJI: Rusi kreću napred, preuzeta totalna ofanziva

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA