Najnovije

ŠEF UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE OTKRIO: Niko više ne želi da ide u rat- Odaziv je nula

Kako su preneli ukrajinski mediji, načelnik Glavne uprave obaveštajnih službi Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanova dao je izjavu povodom prinudne mobilizacije.

„Svi koji su želeli došli su u prvoj polovini godine. Koga sada zovu? Nažalost, ovde neće biti odgovora. Ako ne nađemo motivaciju za ove ljude, onda će efikasnost onih koji su pozvani na silu ili po zakonskim normama biti nula. Što se u suštini i dešava u poslednje vreme“, rekao je on.

Budanovski je istovremeno dodao da će se prisilna mobilizacija u Ukrajini nastaviti.

U Ukrajini je od februara 2022. na snazi režim vanrednog stanja i opšta mobilizacija. Muškarcima između 18 i 60 godina zabranjeno je napuštanje Ukrajine. Za izbegavanje služenja vojnog roka zaprećena je kazna zatvora do pet godina.

Pozivi na služenje vojnog roka mogu se uručiti na različitim mestima. Bilo je mnogo snimaka kako to rade na ulicama, benzinskim pumpama i kafićima, gde se muškarci zatvaraju i nasilno odvode u vojne kancelarije.

Poziv ne mora nužno dostaviti predstavnik vojne službe, to mogu učiniti i rukovodioci preduzeća u kojima regrut radi, upravnici stambenih zgrada, predstavnici kućnih odbora i drugi službenici.

ZELENSKI OTKRIO U KAKVOM JE ODNOSU SA ZALUŽNIM! Vojska traži mobilizaciju još pola miliona ljudi

Izvor: Vebtribune.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA