Najnovije

NI KOMŠIJE IH NE VOLE: Nije samo Vučić poražen na svom biračkom mestu, ubedljivo izgubili Brnabić, Šapić i Mali

Vodeći ljudi Srpske napredne stranke na svojim biračkim mestima nisu mogli da osvoje poverenje komšija, a na izborima ih je ubedljivo pobedila lista “Srbija protov nasilja”.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji se na ovim izborima nije kandidovao ni za jednu funkciju, ali je ipak bio nosilac SNS liste, na svom biračkom mestu imao je najmanje glasova, u odnosu na druge stranačke kolege. Koalicija “Srbija protiv nasilja” osvojila je čak 55,38 odsto glasova.

Srpska napredna stranka u izbornoj noći slavodobitno je objavila da su “apsolutni pobednici” izbora.

Međutim, zvanični podaci Republičke izborne komisije (RIK) pokazuju da vodeći naprednjaci u Srbiji, nisu baš “omiljeni” kod svojih komšija.

Na biračkim mestima na kojima su glasali, građani su svojom izbornom voljom iskazali da više poverenja imaju u opoziciju sa liste “Srbija protov nasilja”.

Prema podacima RIK-a, najveći gubitnik na svom biračkom mestu je upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je glasao na biračkom mestu 140 na Novom Beogradu, a lista koju je predvodio osvojila je 293 glasa. S druge strane, opozicija “Srbija protiv nasilja” dobila je 741 glas. Pretvoreno u procente, Vučić je imao svega 21,9 odsto, dok je opozicija dominantno odnela pobedu sa 55,38 procenata.

Ništa bolje nisu prošli ni Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Šapić.

Premijerka u tehničkom mandatu osvojila je samo jedan glas više od predsednika, odnosno 294.

Ona je glasala na biračkom mestu 34 u Školi za dizajn na Dedinju, a i njene komšije takođe su u najvećem broju glasale za opoziciju sa liste boj 7.

“Srbija protiv nasiilja” je u premijerkinom komšiluku dobila 435 glasova i osvojila pobedu s 43,98 odsto u odnosu na naprednjačkih 29,73.

Siniša Mali “dobacio” do 20 procenata

Bivši ministar finansija je na svom biračkom mestu uspeo da osvoji tek 261 glas, što je u konačnom sabiranju izbornih rezultata 20,42 odsto.

On je glasao na opštini Zvezdara na biračkom mestu broj 2 u Beogradskoj poslovnoj školi, a građani koji pripadaju tom istom mestu, u najvećem broju podržali su opoziciju.

Lista “Srbija protiv nasilja osvojila je 646 glasova, odnosno 50,55 odsto glasova izašlih birača.

Šapić izgubio i na gradskim i na parlamentarnim izborima

Aleksandar Šapić koji je na ovim izborima pretendovao da dobije novi mandat gradonačelnika Beograda, nije imao podršku građana na svom biračkom mestu, ni na parlamentarnim, ni na Beogradskim izborima.

Lista “Srbija ne sme da stane”, na biračkom mestu 119 u Osnovnoj školi “Borislav Pekić” na kome glasa i Aleksandar Šapić, osvojila je 341 glas, a opozicija “Srbija protiv nasilja” 485.

U procentima SNS je na tom mestu dobila 30,2 odsto, a opozicija 42,96 procenata.

Šapić se nije “proslavio” ni na izborima za Beograd, pa je kao kandidat za budućeg gradonačelnika dobio 382 glasa, dok je na Šapićevom biračkom mestu Vladimir Obradović, kao kandidat opozicije za gradonačelnika, osvojio 487 glasova.

Zarobljavanje plaćenika iz Poljske na frontu kod Hersona (VIDEO)

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA