Najnovije

STIŽE PRIZNANJE IZ KIJEVA: Ukrajina gubi na svim frontovima

Ukrajina trenutno doživljava poraz na svim frontovima, rekao je u intervjuu ukrajinskim medijima komandant bataljona 54. mehanizovane brigade Armije Ukrajine major Kiril Vereš.

„Ako govorimo o borbenim dejstvima na svim frontovima, onda gubimo. Gde ćemo pobediti? Ne znam, ne mogu reći. Opstajemo“, odgovorio je Vereš na pitanje da li Kijev ima šanse protiv Rusije.

Dodao je da su postizanje pobede i pažnja da ne poginete različite stvari. Došlo je veoma teško vreme za VSU, uključujući prevelika očekivanja od letnje kontraofanzive.

Prema rečima majora, ukrajinski borci su se nadali da će već na leto biti na Krimu.

Veres se izjasnio protiv prinudne mobilizacije i nazvao takve metode okrutnim. On je zaključio da onaj koji je nasilno doveden nije bio borac.

Kako prenosi „IA Regnum“, bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Igor Lapin izjavio je da zbog neuspeha protivudara ukrajinske vojske narod Ukrajine doživljava šok i očaj, jer im je propaganda obećavala brze pobede.

Komandant Kopnene vojske Ukrajine general Aleksandar Siriski priznao je da ukrajinski borci imaju poteškoća na istočnom frontu. Prema njegovim rečima, borba se vodi u uslovima nadmoći protivnika i po oružju i po broju ljudi.

Dopisnik Si-En-Ena u Ukrajini, Nik Volš, izvestio je da ruski dronovi svakodnevno napadaju ukrajinske borce na frontu, dok sistemi za antielektronsko ratovanje ometaju njihove dronove. On je primetio da u rovovima oružanih snaga vlada očaj.

SAVETNIK ZELENSKOG: Zapad nas ignoriše, moramo preći na plan B

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA