Najnovije

Žestoke borbe na Zaparoškom frontu: Rusi uspeli da potisnu Ukrajince (MAPA/VIDEO)

Vojnici ruskog Južnog vojnog okruga nastavljaju da razbijaju položaje ukrajinskih oružanih snaga, napadaju Rabotino i Verbovo.

U Orehovskom sektoru Zaporoškog fronta, ruske jedinice nastavljaju da grade svoj uspeh, povećavajući intenzitet napada na liniji Kopani-Rabotino-Novoprokopovka-Verbovo.

U rejonu Kopani-Rabotino-Novoprokopovka, jurišni avioni iz Južnog vojnog okruga i udarni dronovi pogađali su ukrajinske linije uništavajući pešadiju Oružanih snaga Ukrajine. Uz vazdušne udare dejstvovala je ruska artiljerija i tenkovi. Nakon pripreme ruska pešadija napredovala je nekoliko stotina metara a u nekim oblastima do 1,5 km.

Kod Verbova, sa borbama napreduju i pukovi Vazdušno-desantnih snaga, koji zauzimaju položaje Oružanih snaga Ukrajine i odbacuju neprijatelja sve dalje od sela. Desant, podržan oklopnim vozilima i artiljerijom, ponovo je zauzeo linije.

Generalni štab Oružanih snaga Ukrajine uveče izveštava o 9 ruskih napada dnevno.

„Zapadno od Novopokrovke i Robotina, gde Oružane snage Rusije, uz podršku avijacije, pokušavaju da istisnu ukrajinske jedinice sa njihovih okupiranih linija. Pod vatrom su položaji Oružanih snaga Ukrajine u 20 naselja”, saopštila je ukrajinska strana.

Zarobljavanje plaćenika iz Poljske na frontu kod Hersona (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA