Najnovije

RUSKA ARMIJA UDARILA PO BOKOVIMA! Velika strateška pomeranja na frontu

Ruska vojska je pojačala svoje napade na bokove Avdejevke, vršeći značajan pritisak sa Vodjanog, Krasnogorovke i krenula na jugu grada. Ovo napredovanje podrazumeva značajne strateške pomeranja na frontu.

Kako izveštavaju ukrajinski vojni analitičari, u regionu Stepovo odigravaju se neprekidni napadi kako u samom naselju, tako i na njegovim bokovima. Ruske snage su ostvarile određeni napredak u ovoj oblasti.

Avdejevski Koksohimzavod nalazi se pod stalnim udarima, a borbe se nastavljaju u blizini ograde zavoda. Dodatno, ruske trupe su uspele da se približe na udaljenost od oko 200 metara u pravcu Novokalinova.

Pored toga, vode se serije napada i pozicionih borbi u oblasti Pervomajskog, dok se pritisak Oružanih snaga RF pojačava u raйonu Neveljskog.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine izveštava da je tokom dana izvršeno ukupno 31 napad ruske armije, od kojih je 13 bilo usmereno istočno od Novobahmutovke i Avdejevke, dok je preostalih 18 napada izvršeno u raйonima Severnog, Pervomajskog i Neveljskog. U napadima su pogođene pozicije Oružanih snaga Ukrajine u oblastima oko 10 naseljenih mesta, uključujući Novobahmutovku, Berdiči, Avdejevku, Severnoje i Pervomajskoje.

BRUTALNO PROBIJANJE RUSKE ARMIJE! Posle upada zauzeli ukrajinske rovove (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA