Najnovije

DIREKTNO SA PRVE LINIJE FRONTA: Ruska vojska kreće u jaku ofanzivu na svim delovima

U fokusu dešavanja na frontovima Specijalne vojne operacije, 22. decembra 2023. godine, ostaje Bahmutsko pravac. Vojska Ruske Federacije vodi ofanzivu u području Bogdanovke, gde su u toku žestoki sukobi za kontrolu nad autoputem Časov-Jar — Krasnoe, uz borbe na severnim predgrađima.

Na Donjeckom frontu, ruske vojne snage postigle su napredak ka Novokalinovu, uspevši da protivnika izbace sa pozicija južno od Stepovog. Naselje se nalazi u skoro potpunom okruženju. Značajni uspesi zabeleženi su na južnom krilu, u regionima Pervomajskog i Vodjanog, gde su ruske jedinice proširile oblast kontrole.

Tokom prethodne noći, Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije izvele su masovan udar po različitim objektima u dubokom tilu Oružanih snaga Ukrajine. Zabeležene su eksplozije u Kijevskoj, Zaporoškoj, Čerkaskoj i Poltavskoj oblasti.

Oružane snage Ukrajine tokom dana su obstrelivale naseljena mesta u Brjanskoj, Kurskoj, Belgorodskoj, Hersonskoj i Zaporoškoj oblastima, kao i Donjecku Narodnu Republiku. Pokušaj napada na Krim raketom je takođe zabeležen. Od posledica obstrela izginula je jedna osoba, dok je najmanje deset ljudi povređeno.

HAOS NA RELACIJI BUDIMPEŠTA-BRISEL: Orban brani svoje - odbija...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA