Najnovije

NESTOROVIĆ: Nećemo ići u koaliciju ni sa kim i nećemo praviti nikakve kompromise (VIDEO)

Pokret "Mi - Glas iz naroda" doneo je odluku da u Skupštini Beograda neće dati većinu ni vlasti ni opoziciji i da su spremni za ponavljanje izbora. Na konferenciji za medije pojavili su se svi članovi rukovodstva "Mi - Glas iz naroda" i saopštili da su odluku o tome da ne ulaze u koalicije doneli jednoglasno.

“Nećemo ići u koaliciju sa prozapadnom opozicijom koja nije opozicija vlasti već opozicija Srbiji, jer svako ko se zalaže za nezavisno Kosovo je opozicija Srbiji... Nećemo ići u koaliciju sa SNS jer da smo hteli mogli smo se učlaniti, dobiti lepe karijere, lepe ponude… Ako ovo sve znate neće vas iznenaditi odluka koju smo mi doneli da nećemo ići u koaliciju ni sa kim, nećemo nikog podržati i nećemo praviti nikakve kompromise” rekao je dr Nestrovoić dodajući da je Pokret spreman za eventualne nove izbore u Beogradu.

On je potvrdio da je bilo pokušaja podmićivanja dvojice njihovih odbornika kojima su nuđeni “šestocireni iznosi”, ali da su oni to odbili.

“Ako se neko proda mislim da je idiot, ovaj Pokret će rasti i to će biti veoma perspektivno. Svi naši obornici tvrde da je isključeno”, rekao je Nestorović.

Nestorović je podsetio da je Pokret Mi- Glas iz Naroda krenuo sa formiranjem u februaru 2023. kada su se njegovi osnivači sastali kako bi dogovorili aktivnosti za odbranu Kosova i Metohije.

“Francusko-nemački plan je najopasnija stvar koja trenutno ugrožava Srbiju”, objasnio je Nestrović.

On je parafrazirajući Putinovu poruku zapadnim zeljama rekao da dolazi vreme kada će i vlast i opozicija u Srbiji morati da slušaju “Mi-Glas iz naroda” odnosno narod Srbije.

Advokat Branko Pavlović ukazao je da će poslanička grupa “Mi – Glas iz naroda” biti najkvalitetnija u Parlamentu Srbije.

“Mi ćemo imati šest doktora nauka od 13 poslanika u Parlamentu. To Srbija nikad nije videla, taj kvalitet u Parlamentu nikad nije postojao za ni jednu poslaničku grupu. Mi Glas iz naroda je grupa ljudi koji svoj zadatak u politici vidi kao jednu vrstu misije, kao jednu vrstu obaveze da pokušamo da artikulišemo ukupne snage Srbije da bi raskinuli taj neokolonijalni zapadni zagrljaj koji nas drži sputane za stvarni razvoj, i ovaj unutrašnji drugi nivo sputanosti koji se odnosi na korupciju, kriminal, loši kadrovi, nekorišćenje potencijala”, rekao je Pavlović dodajući da SNS ekonomski vodi zemlju u potpuno pogrešnom pravcu.

Politikolog Aleksandar Pavić rekao je da su glavni ciljevi Pokreta resuverenziacija i dekolonizacija Srbije.

“Nećemo dozvoliti da iko prizna Kosovo ni de fakto ni de jure. Ako to neko pomisli da uradi mi ćemo biti mnogo jači i glasniji od ovih 13 mandata koje smo dobili, to možemo da vam garantujemo. Pozvaćemo ako treba ceo narod da se digne protiv istorijske izdaje i sramote. Kosovo nas okuplja, Kosovo okulja generacije Srba, jedna generacija ako ispadne lošija nema pravo da odlučuje u ime svih onih generacija koje su održavale Kosovski zavet.

On je rekao da su zapadne sile preuzele primat u vođenju srpske unutrašnje politike.

“Mi smo kategorički za to da se izbaci uticaj agresivnog zapadnog faktora iz političkog života Srbije.  Nećemo zapadne ambasadre da nam javno govore šta ovde treba da radimo”, objasnio je Pavić.

NESTOROVIĆ: Nemam ništa protiv još jednog izlaska na birališta ako to ne ugrožava državu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA