Najnovije

PRIVREDU NAM VODE POLTRONI I KLIMAVCI: Imamo 35 milijardi evra „mrtvog kapitala“ (VIDEO)

Pojavila se ova ekipa, Mi glas iz naroda, osam devet ljudi, ja ih lično znam, to su časni ljudi. I masovno kada su me ljudi zvali sa pitanjem za koga da glasaju, govorio sam, evo, imate za koga, izjavio je doktor Slobodan Komazec, ekonomista i profesor Pravnog i Ekonomskog fakulteta u penziji, prilikom gostovanja na kanalu Pravi odgovor.

On je rekao da moramo da „napravimo zaokret i da ljudima vratimo budućnost, a da državu vratimo narodu“.
Govoreći o Kosovu i Metohiji ukazao je da, čim su oni uveli drugu valutu na Kosovu i Metohiji umesto dinara, „to je već rušenje suvereniteta države Srbije“.

- Evo, u svim ovim pregovorima za Kosovo i Metohiju, da li je naša strana bilo kakve zahteve postavila osim onog famoznog ZSO? A to je ništa, to je mesna zajednica – primetio je on. 

Govoreći o poptuno pogrešnom vođenju ekonomije naše zemlje, on je naveo da imamo „mrtvog kapitala“ u deviznim rezervama visine 24 milijarde evra, ali i drugog kapitala. 

- Zato tražimo da se bankarski sektor vrati u ruke nacionalnog bankarstva, da formiramo razvojnu banku, u koju ćemo ubaciti ova sredstva i štednju stanovništva. Onda tu su instrumenti poput obavezne rezerve, to su devizna i dinarska sredstva, razna izdvajanja za potencijalne gubitke i tu ima 10-11 milijardi kad se prebaci u evre. I uzmite onih 24, i sve to aktivirajmo. Ako znaju to da čine – izneo je Komazec. 

Prema njegovim rečima, iz tih sredstava možemo postepeno da ponovo preuzimamo strani bankarski sektor u naše ruke. 

- Moramo da formiramo državnu direkciju za antikriminalnu i antikorupcijsku delatnost.  Najbolji kadrovi da tu budu koji će vrlo brzo rešavati kriminal i korpuciju – kazao je. 

Kako je naveo, ovo što sada imamo je koncepcija uništavanja Srbije i srpskog naroda. 

- To treba sprečiti. Ovi to ne mogu, jasno je. Zato mi je jako drago i podržavam svom snagom ovaj nukleus koji se stvorio. Idemo ljudi. Rušimo ovo što je destruktivno. Ovo je jedan maligni sistem koji ruši sve moralne norme.

Sve se podvodi pod kriminal i korupciju i veze i vezice – zaključio je profesor Komazec. 

On je naveo da sada postoji poplava kapitala koji može da se plasira, i da lako možemo doći do njega, ali smo dobili „nestručnjake u velikim sistemima, državnim preduzećima i institucijama, poltrone i klimavce koji gledaju samo svoje interese“. 

Komazec je izneo procenu svetskih ekonomskih kretanja 2024. godine, a šta je sve rekao, možete čuti u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

ŽESTOKI NAPADI NA HERSON! Jake eksplozije u većem delu teritorije (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA