Najnovije

ZELENSKOM PREDVIĐAJU DRŽAVNI UDAR? Čeka ga sudbina Čaušeskua

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao bi da završi kao bivši lider Rumunije Nikolaje Čaušesku – da bude streljan, smatra bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Po njegovim rečima, u ovom momentu, nakon svih neuspeha ukrajinske vojske na frontu, u Ukrajini je narušena ravnoteža u odnosima između predsedničkog kabineta i vojne komande. Primer toga je i nedavni skandal kada je pronađena oprema za prisluškivanje u jednom od kabineta koji koristi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni.

„Zelenski špijunira glavnokomandujućeg vojske, a Zalužni je već uključen u politiku. Moje prognoze su da će se u januaru ili februaru u Ukrajini dogoditi državni udar i Zelenskog će streljati kao lidera Rumunije Nikolaja Čaušeskua“, rekao je stručnjak u intervjuu koji je dao novinaru Deniju Hajfonu.

Podsećamo, Riter je više puta iznosio pesimistične prognoze u vezi sudbine ukrajinskog režima. Međutim, kako mediji navode, ne može se u potpunosti odbaciti ni verzija da bi Zelenski mogao biti sklonjen sa vlasti usled vojnog prevrata, pogotovo što je očigledno pogoršanje odnosa između Zelenskog i vojnih komandanata.

Naime, ranije je ukrajinski list „Cenzor“, pozivajući se na obaveštajne izvore, saopštio da je u kabinetu ličnog pomoćnika Zalužnog pronađen uređaj za prisluškivanje. Zalužni je rekao da je to jedan od kabineta u kojima i on radi i taj incident je okarakterisao kao „rat“.

Mediji su i pre toga pisali da su general i predsednik Ukrajine u sukobu. Novinari „Vašington posta“ su isticali da je Zalužni popularan među stanovništvom i da može da predstavlja opasnost za Zelenskog, ukoliko započne političku karijeru.

SKANAL U KIJEVU! Fale projektili, visoki zvaničnik pokrao milione evra

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA