Najnovije

VUČIĆEVI SPAVAČI SE BUDE: Ako Francuzi sagrade metro, moći će da ga sabotiraju kad požele (VIDEO)

Ako hoćemo slobodu, ako hoćemo ponovo da vratimo svoju državu i da od nas ne naprave neku novu Ukrajinu, kada dođe taj čas da se istočni front pomeri na granice Srbije, mi moramo da se probudimo i borimo za slobodu, rekao je profesor dr Duško Kuzović, arhitekta po profesiji, prilikom gostovanja u na kanalu Pravi odgovor. 

- Ako očekujemo tu priču da nas Rusi oslobode, evo, recite mi da li je redu da neko mobiliše vašeg sina da oslobađa nekog Rusa koji sedi u kafiću? Da li biste dali vašeg sina? Isto tako i ruska majka, ona hoće da pošalje svog sina da ti pomogne, ali da ti on donese slobodu, pa da ti radiš posle šta hoćeš sa tom slobodom, e, to ne može. Prema tome, ta priča da će doći Rusi da nas oslobode, pa kad budu na Dunavu, sa tom pričom se uljuljkuje narod da bi bio miran i da ne bi preuzeo odgovornost za svoj život, a sa druge strane je pokriće za kukavičluk političkog establišmenta – zaključuje Kuzović. 

On je prozvao našu „elitu“ da je pravljena od „treša i otpada“. 

ULAZAK U NOVU FAZU RATA! Ako nas ostavite umrećemo

- Očekujete da vo koji hramlje vuče kola? Ne može da vuče kola – ukazao je on. 
Govoreći o metrou, Kuzović je upozorio da dokumentacija za takvu vrstu objekata treba da bude državna tajna, „i ne bi smela da bude dostupna našim arhineprijateljima“. 

- Francuzi su nam naplatili i zadnju petrlu iz Prvog svetskog rata. A otkud znamo da će nam oni dati sve delove tehničke dokumentacije i šta su tamo sve izgradili. Ne mogu da kažem da će da postave ekslpoziv, ali postoje desetine drugih rešenja kako mogu u datom trenutku da sabotiraju funkcionisanje tog metroa – istakao je on bezbednosne probleme davanja u ruke neprijatelju da nam gradi podzemnu železnicu. 
On je govorio i o tome da je Hil „persona non grata“ već i po onome što je ranije radio, a prozvao je režim da 95 odsto zakonskih ili Vladinih rešenja nema podršku naroda. 

- Ovo je Srbija, i u ovoj zemlji lako može da se desi eksplozija koja može da se završi nekontrolisano. Ona se neće završiti na onima koji su najodgovorniji, uvek će se podmetnuti ti ljudi koji su prihvatili iz naivnosti i gluposti da vode fond PIO, katastar, zdravstveni sistem ili EPS – naveo je on, podsetivši da su naprednjake krajem 19. veka ogorčeni građani Srbije nabijali na kolac, i da sada može da se nešto slično desi.  

On je pričao i o podzemnim prolazima ispod Beograda za koje su stranci veoma zainteresovani, posebno Amerikanci, a koji mogu biti kompromitovani ako Francuzi budu gradili metro. On je rekao da većinu građana koji glasaju za režim „prave budalama“, a za direktora Zavoda za statistiku Miladina Kovačevića je kazao da radi „nečasnu stvar protiv svoje države i naroda“. 

Kuzović je na početku emisije govorio o Vučićevim „spavačima“, i ko će zapravo izdati opoziciju, te da će to biti „neko u koga nisu upereni reflektori javnosti“. O svemu tome detaljnije pogledajte na kanalu Pravi odgovor. 

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA