Najnovije

BLOKADA MINISTARSTVA DRŽAVNE UPRAVE: Rok za ispunjenje zahteva istekao (VIDEO)

Studenti su se okupili ispred Ministarstva državne uprave u Birčaninovoj ulici u Beogradu, što je jedna tačka koju će blokirati tokom protesta. Kako je rečeno, blokiraće ulaz i izlaz iz zgrade ministarstva, a kasnije će saopštiti šta će još stati do 18 sati.

Blokada (Foto: printskrin)

Rok Ministarstvu državne uprave da odgovori na zahteve studenata je istekao.

- Dostavili smo zahtev kao savesni građani, ne kao političke opcije, udruženja ili bilo šta slično - rekli su studenti, koji traže uvid u birački spisak i imaju druge zahteve u vezi sa izbornim nepravilnostima.

Oni su rekli da će blokirati ulaz i izlaz iz Ministarstva "dok ne budemo napunili ovu ulicu".

- Sledeću tačku (za blokadu) ćemo saopštiti ovde, na isti ovaj način, kada se skupi dovoljno ljudi da se podelimo u dve kolone, a onda će svako moći da izabere na koju će tačku otići - rečeno je ispred Ministarstva.

Studenti duvaju u pištaljke i vuvuzele, a blokirana je Birčaninova ulica.

Oni su naveli i zakone za koje smatraju ili sumnjaju da su bili prekršeni tokom minulih izbora, dok okupljeni skandiraju "otvarajte spiskove". Oni su ponovili da će blokirati još dve tačke u Beogradu ako im Ministarstvo ne odgovori.

Studentkinja Emilija Milenković pozvala je sve studente i mlade da im se pridruže.

- Blokade će da traju do 18 sati, kao što smo najavili. Kolege iz Novog Sada očekujemo oko 12 sati - rekla je Milenković.

A studenti iz Novog Sada upravo su se pridružili kolegama iz Beograda, koji su ih srdačno pozdravili.

Ona nije rekla koja je druga tačka koju će studenti blokirati, što će biti otkriveno u podne.

Podršku studentima ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pružaju i narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan MIlivojević.

Kako su studenti ranije najavili, ukoliko od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ne dobiju afirmativan odgovor na njihov zahtev da se otvori i revidira birački spisak, odatle će se nastaviti na blokade dva mesta u Beogradu.

Studenti iz Novog Sada stigli su u Beograd, kako bi pružili podršku "Studentima protiv nasilja" u Beogradu. Sa njima su i profesori Filozofskog fakulteta.

- Ovo je borba svh nas studenata koji žive u ovoj državi, nismo zadovoljni i želimo da se stvari promene. Ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ćemo se pridružiti kolegama u Beogradu - rekla je studentkinja Natalija Petrović.

Poneće, dodaje, komade stiropora da malo olakšaju sebi jer će "blokada biti duga".

Grupa od 345 nastavnika i saradnika Univerziteta u Beogradu uputila je podršku studentskim protestima.

- Ko krade izbore, krade budućnost. Falsifikovanje biračkih spiskova, prijavljivanje nelegalnih prebivališta i izborni inženjering su skandalozni pokušaj vlasti da nam još jednom oduzme državu, ali ovaj put i mnogo više - zdravu pamet i poslednje ostatke samopoštovanja - navodi se u objavi koja je upućena medijima.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA