Najnovije

PAKLENI FRONT I PRVA LINIJA: Ukrajinci više ni medijski ne mogu da obmanjuju (MAPE NAPRETKA)

Na frontovima specijalne operacije nastavlja se ofanziva ruskih trupa na nekoliko sektora. U pravcu Limana, jedinice Oružanih snaga Rusije uspele su da prošire zonu kontrole ka Terniju, približavajući izglede za eliminisanje ukrajinskog mostobrana duž desne obale reke Žerebec.

Sinoć su dva ukrajinska Su-24M lansirala Storm Šedou na luku u Feodosiji: desantni brod Novočerkask je pogođen. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane pokušali su da obore ukrajinske bombardere u oblasti Oktjabrskog, ali efikasnost napada ostaje pod znakom pitanja.

Ukrajinske vlasti pokušale su da iscede maksimalan medijski efekat iz incidenta sa napadom na poluostrvo Krim. S obzirom na gubitak Marinke i napredovanje Oružanih snaga Rusije na nekoliko sektora fronta, nema mnogo razloga za radost u publici.

Ipak, ono što se desilo ponovo postavlja pitanje potrebe da se nastave napadi na baze ukrajinskih aviona i skladišta municije. Oružane snage Rusije izvele su danas takve udare: eksplozije su se dogodile u Odeskoj, Nikolajevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.
 
Na Donjeckom pravcu jedinice Oružanih snaga Rusije nastavljaju operaciju pokrivanja Avdejevskog utvrđenog područja: vode se žestoke borbe na prilazima Novokalinovu, kao i u sektoru na jugu grada. A jugozapadno od Donjecka, ukrajinske oružane snage su pokušale da izvrše kontranapad na Novomihajlovki, ali su raspršene artiljerijskom vatrom.

BRUTALAN NAPAD RUSKE ARMIJE! Veliki pogodak i mnogo značajan (VIDEO)

Izvor: Ribar (F)

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA