Najnovije

SRBIJA NA IVICI HAOSA ZBOG SPOLJNOG UTICAJA: Zavetnici upozoravaju da je država ugrožena

Srpska stranka Zavetnici upozorava da je Srbija u opasnosti od spoljnog uticaja i političkog haosa, da je država uvek na prvom mestu, a ne samo kao politika.

“U kampanji smo poručili, i doslovno svakog dana govorili, da je Srbija u opasnosti, i da će referendumska atmosfera na izborima rezultirati haosom na ulicama. Otvoreno smo govorili o tome da će takav rasplet pogodovati isključivo spoljnom faktoru”, navodi se u saopštenju Zavetnika. 

ZALUŽNI PRIZNAO: Rusi će za nekoliko meseci osloboditi i Avdejevku, Marjinka više ne postoji

Srpska stranka Zavetnici upozorava da pozivi opozicije Evropskoj uniji za pomoć u borbi protiv vlade mogu dovesti do većeg spoljnog pritiska na Srbiju i negativno uticati na njenu državnost.

“Vidim da kolege iz opozicije pozivaju Evropsku uniju da im pomogne u borbi protiv aktuelne vlasti. Zar zaista neko misli da je Brisel adresa od koje Srbija bilo šta može dobro da očekuje?! Tražite pomoć od Evropske unije koja vam osporava pravo na državu, a bez države nema demokratije. Jasno je da i Berlin i Brisel u ovome samo vide priliku da pojačaju pritisak na aktuelno rukovodstvo kako bi se nastavila dalja dezintegracija Srbije”, navodi se u saopštenju.

Srpska stranka Zavetnici ističe potrebu za razmišljanjem na državničkom nivou, a ne samo političkom, u aktuelnoj situaciji u Srbiji. Naglašavaju da se mora izbegavati nasilje i sukobi, upozoravajući na opasnost od sukoba Srba protiv Srba i ulogu političara u takvim situacijama.

“Ovo je situacija kada svi moramo da razmišljamo kao državnici, a ne samo kao političari. Niko ne želi nasilje, sukobe policije i demonstranata, uništavanje imovine građana, blokade.Na kraju, niko odgovoran ne želi da Srbi udare na Srbe, a posebno ne tako što će jurišati omladina, a političari stajati sa strane: po principu neki ćete da poginete, a neki ćemo da vas bodrimo”, tvrde Zavetnici. 

Srpska stranka Zavetnici ističe da je neophodno boriti se za bolje izborne uslove i transparentnost kako bi se osigurali legitimni izborni rezultati, umesto ponavljanja izbora pod istim, neadekvatnim uslovima.

“Nije dovoljno reći: želimo nove izbore, nama su potrebni izborni uslovi, transparentnost, minimum medijskih sloboda. Sve ono što je u potpunosti izostalo tokom ovog procesa. Zalud je ponavljati izbore pod istim uslovima.
Za to se moramo boriti i na tome insistirati, kako bismo imali izborne rezultate sa punim legitimitetom”, navodi se u saopštenju.

ŽESTOKI SUKOBI - GORI PRVA LINIJA FRONTA! Kreće oslobađanje ključne tačke (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA