Najnovije

UKRAJINSKI RATNI ZAROBLJENIK: Odbrana oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki puca po šavovima

Ukrajinski ratni zarobljenik rekao je da odbrambene snage Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki pucaju po šavovima ne samo zbog pritiska ruskih snaga, već i zbog sukoba unutar ukrajinske vojske.

Borac Cikunov je priznao da kijevska komanda koristi mobilisane vojnike kao „meso za mlin“, što nanosi ogromne gubitke.

Ovo je na svom Telegram kanalu izvestio vojni dopisnik Rudenko, koji je saopštio da je ukrajinski vojnik Cikunov zarobljen od strane ruskih jurišnika kod Avdejevke.

„Poslali su me u napad. Otišao sam poslednji. Napad je počeo. Svi moji ljudi su pobegli, a ja nisam stigao jer smo imali jednog ranjenog. Mislili smo da ćemo ga izvući, ali nije bilo nikakve podrške.

Rekli su – čekaj. Nije bilo municije. Došli su Rusi i rekli: „Predaj se ili ćemo te ubiti.“ Predali smo se jer smo želeli da živimo.

Komandant 'Titan', 'hvala' što ste nas poslali bez podrške... čekali smo. I veliko 'hvala' tim momcima koji su pobegli. Ovako nešto nismo očekivali. Mi smo samo potrošni materijal“, rekao je ratni zarobljenik.

Avdejevka će biti sledeći grad koji ruska vojska namerava da stavi pod kontrolu. Ministar odbrane Šojgu je prethodnog dana izvestio predsednika zemlje Putina o osvajanju grada Mariinka, gde su vojne operacije u toku od 2014. godine.

Ukrajinski borci u naseljenim mestima grade snažnu odbranu u podrumima i zgradama, uređujući podzemne betonske bunkere dizajnirane da izdrže napade ruskih artiljerijskih granata.

RUSKA BRIGADA SEVER-V IZVRŠILA BRUTALNU OPERACIJU: Ukrajinska armija locirana sa mitraljezima pa počišćena (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA